#1 הבתים ההרוסים בקיבוץ כפר עזה
לקיבוץ עזה חדרו 140 מחבלים לצד אזרחים עזתיים מכמה פרצות שפרצו בגדר. בטבח נרצחו 64 בני אדם ונחטפו 19 מבני הקיבוץ על ידי החמאס, בהם משפחות שלמות, נשים וילדים. המחבלים בזזו והציתו את בתי הקיבוץ, ואחדים מהתושבים הצליחו להינצל על ידי כך שהסתתרו בארונות, בעת שסביבם החלה מלחמה.
#2 הנזק שנוצר אחרי הפצצה אווירית בשכונת א-רימאל
א-רימאל הייתה שכונת היוקרה של מערב עזה והיא הייתה גם אזור הבילוי שאליו הגיעו צעירים מרחבי הרצועה. לאחר מבצע צוק איתן, בכירי החמאס החלו לעבור לגור בשכונה, והיא הופצצה לראשונה על ידי חיל האוויר הישראלי במהלך מבצע שומר החומות, לאחר שמנהיגי החמאס השתלטו על מרביתה. בתמונה נראית תוצאת ההפצצה ב-9 באוקטובר 2023, זאת לאחר שתושביה נקראו להתפנות מבתיהם.
#3 שי חרמש, תושב כפר עזה, עם התפילין שמצא בין הריסות ביתו
שי חרמש היה נעול כ-20 שעות בממ"ד שבביתו עד שחולץ על ידי חיילי צה"ל. בנו נרצח באותה שבת שחורה, ובדיעבד הוא גילה כי ביתו הפך לחמ"ל פיקוד עבור מחבלי החמאס שתקפו את הקיבוץ, ועל כן נחרב ונהרס כליל. כשחזר לביתו, מצא את התפילין והחנוכייה שלו שנותרו ללא פגע.
#4 מיצג זיכרון על שטח המסיבה ברעים
ליד קיבוץ רעים נערך פסטיבל מוזיקה שבו נרצחו 383 אזרחים, ומאות אחרים נפצעו. מלבדם נחטפו 44 על ידי המחבלים לרצועת עזה, שאחדים מהם שוחררו במסגרת עסקת החטופים ומבצע לשחרור חטופים, אולם חלקם נרצחו ברפיח בשבי החמאס. האנדרטה הזו הוקמה באופן ספונטני לזכר הנרצחים, ובינואר 2024 נטעו עובדי קק"ל יחד עם משפחות הנרצחים שתילי עצים לזכר הקורבנות.
#5 קיר המכוניות מערבית למושב תקומה
עם הזמן נוספו אמצעי הנצחה נוספים, ביניהם קיר המכוניות, בו הוערמו מכוניות שרופות שנמצאו פזורות בצידי כביש 232 לאחר הטבח – רובן מפסטיבל נובה. רק 62 מכלי הרכב שנמצאו קיבלו אישור מבוחנים לחזור לכביש, ואילו השאר סומנו כבעלי ליקוי בטיחותי חמור, זאת עקב העובדה שהמחבלים ירו לכיוון המנוע שלהם במטרה להשבית אותם, ואז ירו בנוסעים למוות.
#6 חמ"ל הנעדרים של אחים לנשק באקספו תל אביב
בבוקר ה-7 באוקטובר, עם היוודע דבר מתקפת הפתע על ישראל ועל רקע הידיעות על הטבח בדרום, הכריזו מובילי התנועה על הפסקת פעילות המחאה, וקראו לחיילי המילואים להתייצב להגנת המדינה. הארגון פתח חמ"ל הסעות לחיילים שקיבלו צו 8 ולאזרחים שנזקקו להסעה מהעוטף, וכל התשתיות ששימשו למחאה, שימשו כבר באותו יום לסיוע לכוחות הביטחון ולניצולי הטבח. הארגון הפעיל את החמ"ל האזרחי, שנרשם כעמותה בשם "אחים ואחיות לישראל" ואשר ריכזה יוזמות של כ-15 אלף מתנדבים לחילוץ משפחות מהעוטף, הסעת חיילי מילואים, מציאת פתרונות דיור למשפחות, איתור נעדרים באמצעים טכנולוגיים ועוד.
#7 כוחות שריון, חי"ר והנדסה סמוך לרצועת עזה
ב-27 באוקטובר החל השלב השני של המלחמה – התמרון הקרקעי בשילוב אש מהאוויר, מהקרקע ומהים, זאת במטרה לטהר את רצועת עזה ממחבלים ולמוטט את התשתית הצבאית של החמאס באמצעות חילות הרגלים, הצנחנים, התותחנים, ההנדסה הקרבית והשריון.
#8 טנק מרכבה סימן 4מ עם גגון נגד רחפנים
כלקח ממלחמת אוקראינה-רוסיה ומתקפת ה-7 באוקטובר, הותקנו על כלי הרכב המשוריינים גגונים (פרגולות) על מנת להגן עליהם מפני רחפנים מטילים.
#9 לוחם קומנדו של צה"ל עם מקלע נגב 7
התמונה הזו צולמה במהלך השבוע השביעי למלחמה, בו כוחות צה"ל נכנסו לבית החולים שיפא, שם מצאו מנהרת טרור עם כמות גדולה של אמל"ח. כוחות יהל"ם, יחידת עוקץ ויחידת שלדג סרקו את המקום וחשפו רשת מסועפת של מנהרות שתוכננה לשהייה ארוכה, כמו גם חפצים שהיו שייכים לחטופים. כמה ימים לאחר מכן, ב-24 בנובמבר, נכנסה לתוקף עסקת שחרור החטופים, שכללה הפוגה בין ישראל לחמאס. החמאס שחרר 81 אזרחים ישראלים ועוד 24 אזרחים זרים, אולם הפר את תנאי ההפוגה מספר רב של פעמים. ההפוגה הסתיימה לאחר שחמאס סירב להמשיך לשחרר נשים וילדים.
#10 מקלען וצלף צה"ל מחפים על כוחות לוחמים
השלב השני של המלחמה הסתיים באופן רשמי ב-7 בינואר, ותמונה זו צולמה שבוע לאחר מכן ובשלב השלישי, שכלל מעבר מפשיטות של אוגדות לפשיטות חטיבתיות ממוקדות בצפון הרצועה והמשך לחימה בדרום ומרכז הרצועה.
#11 לוחמי עוקץ עם כלב צבאי וברקע דחפורי D9
לוחמי יחידת עוקץ וכלביהם לקחו חלק מרכזי בתמרון בעזה, בקרבות נהרגו עשרות כלבים ונוספים נפצעו. לאור המלחמה המתמשכת נערכים להגדיל את סד"כ הלוחמים ביחידה, זאת לצד גיוס כלבים נוספים מחו"ל. לצד החיילים והכלב ניתן לראות בתמונה גם דחפור D9 משוריין אשר משמש לפתיחת צירים בגזרות מסוכנות, כשבמלחמת חרבות ברזל נכנסו לשימוש דחפורי הפנדה הבלתי מאוישים שניתנים לשליטה מרחוק.
#12 לוחמי יחידת מגלן בח'אן יונס
הקרבות בח'אן יונס נערכו מתחילת דצמבר עד לתחילת אפריל. לאחר ארבעת חודשי הלחימה הקשים האלה בשטח עירוני צפוף ומסוכן, הצליחו לוחמינו לפרק את גדודי ח'אן יונס של החמאס, אולם נאלצו לסגת, וחזרו לשם רק לקראת אמצע אוגוסט, לאחר קבלת מידע מודיעיני על תשתיות טרור נוספות מעל ומתחת לקרקע. תוך 20 יום חוסלו למעלה מ-250 מחבלים והושמדו עשרות תשתיות טרור, ביניהן 6 מנהרות שאורכן מגיע לכ-6 ק"מ.
#13 לוחמי סיירת חרוב במחנה נור א-שמס בטול כרם
עוד לפני הימים של מלחמת חרבות ברזל, במחנה נור א-שמס הוקמו מעבדות נפץ לייצור מטעני חבלה ויצאו משם פיגועים רבים לעבר ישראל. צה"ל פעל במחנה כבר מתחילת המלחמה, שם נמצאו עשרות רבות של מטענים, כלי נשק ותחמושת, חלקם סמוך לגן ילדים של אונר"א. ב-28 באוגוסט פתח צה"ל במבצע "מחנות קיץ", שהיה מבצע רחב היקף על מחנות הפליטים בשומרון, עם דגש מיוחד על מחנה נור א-שמס. כבר ביומיים הראשונים למבצע חוסלו יותר מ-10 מחבלים במחנה, ביניהם מפקד גדודי הגא"פ, מוחמד ג'אבר.
#14 לוחמי אוגדה 162 במזרח רפיח
בתחילת חודש מאי החל קרב רפיח בשכונות המזרחיות של רפיח – קרב שנדחה עקב לחצים בינלאומיים כבדים על ישראל להימנע מהתמרון עקב העקורים העזתיים שנמצאו שם. כחודש לאחר תחילת הקרבות צה"ל כבר השתלט על כ-70% משטח רפיח, וב-21 באוגוסט הכריז שר הביטחון, יואב גלנט, כי חטיבת רפיח של החמאס הוכרעה. כוחות צה"ל חיסלו שם למעלה מ-2,000 מחבלים והשמידו 13 ק"מ של מנהרות.
#15 החזרת חטופים במסגרת מבצע ארנון
ב-8 ביוני נערך מבצע ארנון, במהלכו חולצו 4 חטופים שהוחזקו במחנה הפליטים נוסייראת: נועה ארגמני, אלמוג מאיר ג'אן, אנדריי קוזלוב ושלומי זיו. הארבעה נחטפו מפסטיבל הנובה, כשבאותו בוקר תיעדה נועה ארגמני את אירועי החטיפה וכך חשפה את העולם לזוועות שהתרחשו והפכה לסמל המזוהה ביותר עם האירוע. החטופים סיפרו כי הורעבו, עברו התעללות רגשית ושטיפת מוח, ושהמחבלים הכריחו אותם לקרוא בקוראן וללמוד פסקי הלכה מוסלמיים.
#16 בור חיל האוויר בקריה בזמן התקיפה בתימן
בערב ה-20 ביולי, יום אחרי שכטב"ם מתימן התפוצץ במרכז תל אביב וגרם להרג של אדם אחד ול-10 פצועים, יצא לדרך מבצע יד ארוכה, שבו בוצעה הפצצה אווירית על מחסני אמל"ח, מאגי נפט, תחנות כוח ויעדים צבאיים נוספים של החות'ים באל חודיידה שבתימן. זו הייתה הפעם הראשונה שבה ישראל תקפה בתימן – במרחק של 1,800 ק"מ, וזו התקיפה השנייה הכי רחוקה שביצע חיל האוויר הישראלי.
#17 מגרש הכדורגל שבו נפלה הרקטה במג'דל שמס
ב-27 ביולי שיגר חזבאללה רקטה שגרמה למותם של 12 ילדים ובני נוער, ופצעה 34 נוספים. מתקפה זו גרמה לפגיעה הקשה ביותר באוכלוסייה האזרחית בישראל במהלך מלחמת חרבות ברזל מאז מתקפת הפתע שהחלה אותה. מצה"ל נמסר כי הירי הזה היה תגובה לחיסול כוח רדואן מספר שעות קודם לכן. ב-30 ביולי ישראל חיסלה בסיכול ממוקד מהאוויר את פואד שוכר, מי שהיה רמטכ"ל החזבאללה, יועצו הקרוב של חסן נסראללה והאחראי על ירי הרקטה.
#18 הפגנה מול הקריה בתל אביב לאחר גילוי גופות חטופים
כבר מתחילת המלחמה נערכו הפגנות בקריאה לעסקת חטופים והן הגיעו לאחד מהשיאים הכי גדולים באפריל 2024, כאשר חלק ממשפחות החטופים הצטרפו לפעולות המחאה כנגד המדיניות. בחודש ספטמבר, לאחר כמעט שנה של מלחמה, החלו מחאות "עוצרים את המדינה – סוף להפקרה", וזאת לאחר גילוי גופות חטופים ממסיבת הנובה ובארי שנרצחו על ידי החמאס בעת השבי. עד לספטמבר 2024 הושבו לישראל 117 חטופים ו-37 גופות חטופים. 97 חטופים עדיין בשבי, מתוכם 33 הוכרזו כחללים שגופתם חטופה.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: