print header

על חשיבות הנמנום

טור אישי - טל עזר

זוכרים את הימים בהם אמא הייתה אומרת לנו ללכת לנוח כי אנחנו עצבניים ולא היינו מבינים מה הקשר? ובכן, מסתבר שאמא צדקה ויש קשר ברור. נמנום הוא אחד האמצעים המרעננים והחיוניים ביותר כדי להטעין את הגוף והנפש מחדש. 
ומתי אנחנו באמת זקוקים להיטען מחדש? במהלך יום עבודה ארוך!


 

בשנים האחרונות התפתחה מגמה חדשה המאמינה כי נמנום של כ-20 דקות בזמן העבודה, יכול להועיל מאוד גם לעובד וגם לבוס שלו, שכן הנמנום הוכח כאמצעי המשפר את התפקוד והתפוקה של העובד.

רוב המעסיקים נחרדים מהמחשבה כי במהלך יום עבודה, העובדים יתפסו תנומה. התפיסה הכללית היא שמי שמנמנם הוא עצלן או בטלן, אבל לדעתי, זו מחשבה מעוותת. חישבו על המילים המתארות נמנום; לגנוב תנומה, נרדם במשמרת, להיות מנומנם... אלה מילות גנאי. לא ברור מדוע הנמנום נחשב לפעולה מביישת, אך הוא פשוט כזה. בתפיסה החברתית הכוללת, נמנום מצטייר באופן שלילי מאוד.

נכון, הבוס יכול לטעון שהוא לא משלם לעובד כדי שישן, אבל מה שהוא לא יודע זה שהוא מקבל החזר מלא על ההשקעה - שכן נמנום, להבדיל מהפסקת קפה, הפסקת סיגריה או הפסקת צהריים (שהעובדים לוקחים באופן תדיר), מטיב עם היכולות של העובדים כאשר הם חוזרים לעבוד. הוא הופך אותם לרעננים יותר, סבלניים ומרוכזים הרבה יותר, נינוחים ושבעי רצון.

שורה של מחקרים שנעשו בנושא הראו כי תנומה במהלך היום מגבירה יצירתיות, משפרת את מצב הרוח ואת התפוקה הכללית ומגבירה את העירנות להמשך היום. כך למשל, נמצא כי תנומה של 60 דקות משפרת את הערנות לעד 10 שעות.

מחקר שנעשה על טיסיים בנאס"א הראה כי תנומה של 26 דקות שיפרה את הביצועים שלהם בכ-34% ואת רמת העירנות הכללית שלהם בכ-54%. מחקר אחר שנערך באוניברסיטת הארוורד הראה כי תנומה של 45 דקות משפרת את מיומנות הלמידה והזיכרון, כמו כן, הנמנום בכלל נמצא כבעל יכולת להפחית את הסיכון להתקפי לב, שבץ, סכרת ועליה במשקל. מחקר שבחן את יתרונות הנמנום על גברים יווניים, הראה כי מנוחת צהרים המתרחשת לפחות 3 פעמים בשבוע, מורידה את הסיכון לחלות במחלות לב בכ-37%.

אבל גם בלי מחקרים מדעיים, אנחנו יודעים שנמנום במהלך היום עושה לנו טוב. די שניזכר כיצד כל אחד מאיתנו מרגיש אחרי שהוא מתעורר משנת הצהריים שלו, כדי להבין עד כמה זה יכול היה להיות נפלא אם ביום העבודה הארוך שלנו, היינו מסוגלים להטעין את עצמנו מחדש באמצעי יעיל יותר מסתם עוד כוס קפה או קוביית שוקולד.

החשיבות בדבר נמנום במהלך יום עבודה, מתחילה לחלחל לתודעה החברתית ויש חברות עסקיות שהחליטו לאמץ את הגישה ו"לכפות" על העובדים מנוחת צהריים, תוך שהם מייעדים חדר שקט לעובדים ותנאים נוחים לנמנם בהם.

חברת MetroNaps האמריקאית, שמה לעצמה מטרה - לשנות את התפיסה הגורפת בקרב חברות ועסקים כי נמנום הוא פעולה שלילית ולהדגיש את יתרונות הנמנום כפעולה חיונית שטובה לעסקים.

החברה נוסדה בשנת 2004 על ידי ארשאד צ'אדורי שהיה בעבר בנקאי ואחרי שצפה בחבריו לעבודה מתחמקים לנמנם בחדרי שירותים ואמבטיה כדי לא להינזף, החליט לעשות מעשה ולדבריו, לשנות סדרי עולם.

לצד ערכות השינה הדינאמיות שמציעה חברת MetroNaps ללקוחותיה, הנקראות Energypods, היא מספקת גם שירותי הדרכה ומבצעת ראיונות למועמדים לעבודה כדי לבחון את יכולות התפקוד שלהם לאחר הנמנום. בין לקוחותיה של החברה ניתן למצוא את Google ואת Cisco.

ואם הם יכולים לנמנם, אז למה לא אנחנו?

האם זו חוצפה? האם זו פריבילגיה? האם לא הייתם מרגישים טוב יותר אם במהלך יום העבודה הבוס היה דופק על הדלת, מצביע על השעון ומסמן לכם בזעם שאתם מאחרים למנוחת הצהריים ואז היה חוזר לבדוק שאתם מכוסים היטב? האם זה חלום מתוק מדי? אולי נמנמתי לי תוך כדי כתיבה...
 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.