maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

שימושים שונים בקפה לשמירה על איכות הסביבה

כולנו שמענו על קפה נמס, קפה שחור וסוגים רבים אחרים של קפה. אבל קפה יכול להיות גם ירוק – ואין הכוונה לצבע המשקה, אלא לתרומתו לאיכות הסביבה ולעולם בו אנו חיים. בעידן בו האנושות הרבה יותר מודעת לנזקים הנגרמים לסביבה בשל שימוש לא אחראי בחומרי גלם ופסולת, ובעיצומו של חיפוש מתמיד אחר דרכים לתקן את נזקי העבר ולמזער פגיעה עתידית, הנה מספר דרכים בהן הקפה המוכר לנו יכול לסייע לאיכות הסביבה. במילים אחרות – אוהבים קפה? כך תשתמשו בו כדי להפוך את העולם שלנו לטוב יותר וירוק יותר:

קפה
 
קפה כדשן לגינה?
אכן כן! מחקרים גילו שמשקעי קפה שונים, כגון בתחתיות של כוסות קפה בוץ או פילטר, או שאריות הקפה הנותרות בפילטרים של מכונות קפה לאחר הכנת אספרסו – הם חומרי הזנה מצוינים לצמחים, כך שאפשר להשתמש בהם לדישון גינות ואדניות:

ניתן להשתמש במשקעי הקפה הללו בהכנת קומפוסט (דשן הנוצר משאריות פסולת אורגנית, כגון מזון או קליפות): לוקחים פח אשפה או מיכל סגור כלשהו, מכניסים לתוכו פסולת אורגנית, מוסיפים את משקעי הקפה וסוגרים אותו לארבעה חודשים. אם אין לכם סבלנות להתעסק עם זבל אורגני או להמתין זמן רב כל כך, תוכלו להסתפק בפיזור משקעי הקפה בגינה או באדניות שלכם (כך גם תפחיתו את כמויות הזבל שלכם)...

קפה מרחיק חרקים?
מתברר שנמלים וחרקים מסוימים אחרים נרתעים מריח הקפה – כך שאת משקעי הקפה שהוזכרו לעיל ניתן לפזר במקומות אסטרטגיים מחוץ לבית (למשל, בנתיב שבין קן הנמלים ודלת הכניסה שלכם), וכך תתרמו פעמיים לאיכות הסביבה: גם תפחיתו את כמויות הזבל שלכם, וגם תחסכו התזת מדביר חרקים כימי.

קפה כתכשיר לעור?
מחקרים מוכיחים כי קפה ומשקעיו מונעים התקלפות עור ונשירת שיער, ויתרה מזאת, מגע של קפה בעור מסייע לתיקון סדקים וחידוש תאים. בנוסף, מחקרים גילו כי הקפאין שבפולי הקפה עשוי להקטין את הסיכוי לחלות בסרטן עור. מפתיע? לא כל כך, אם נזכור שברוסיה למשל נהגו במשך מאות שנים למרוח משקעי קפה על העור כטיפול לאחר סאונה...
תוכלו אם כן להשתמש במשקעי הקפה שצברתם בבית, או לרכוש תכשירים קוסמטיים שונים, המבוססים על קפה. גם כאן, התרומה לאיכות הסביבה תתבטא בעיקר בהפחתת כמויות האשפה, ואתם תיראו ותרגישו הרבה יותר טוב.

ולסיום, השתמשו בכוס קפה משלכם
כמה כוסות קפה אתם שותים בעבודה? הממוצע הוא שלוש, אבל יש ששותים הרבה יותר. אם תשתמשו בכל פעם בכוס חד פעמית, המושלכת לפח לאחר מכן, ותכפילו את הכמות היומית של האשפה, שאתם יוצרים, במספר העובדים בחברה שלכם, תקבלו הרבה אשפה.

איך אפשר לחסוך? פשוט מאוד – כוס אישית, רב פעמית, העשויה מזכוכית או פורצלן, תביא לצמצום משמעותי בכמות האשפה שאתם יוצרים. אם לכל עובד בחברה שלכם תהיה כוס משלו, החיסכון באשפה יהיה גדול מאוד – רק זכרו לשטוף אותה מדי פעם...
מקור: reder
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
תכנים קשורים: אוכל, סביבה
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: