print header

מדריך לצילום ושימור תמונות ישנות בעזרת הסמארטפון

לכולנו יש בבית לפחות אלבום תמונות משפחתי אחד, שבו אנו שומרים את התמונות שצילמנו לפני שנים רבות כדי לזכור אירועים משמחים או סתם לשם תיעוד רגעים קטנים מחיינו שרצינו להנציח. הבעיה היא שהתמונות הישנות שצילמנו לפני שנים רבות מתחילות לדהות, להתקמט ובמקרים קיצוניים אף להיקרע. כדי להימנע מהסיכונים האלו לזיכרונות היפים שלכם מהעבר, ניתן להעניק חיים חדשים לתמונות היקרות שצילמתם בעזרת פריט פשוט ונפוץ מאוד, הסמארטפון שלכם. במרבית המכשירים החכמים שנמכרים כיום ניתן למצוא מצלמות מתקדמות ואיכותיות, אשר יחד עם אפליקציות מיוחדות מאפשרות לכם לצלם את התמונות שלכם ולזכות בעותק דיגיטלי איכותי של התצלום, אותו תוכלו לשמור לאורך שנים ואף לשלוח לכל החברים ובני המשפחה שלכם בקלות.
 
אז איך בעצם עושים את זה? אפשר לנקוט בגישה מאוד ישירה ופשוט לצלם את התמונות כפי שהן, אך יש דרך הרבה יותר טובה לעשות זאת, אותה תכירו בכתבה הבאה. אספנו עבורכם מספר טיפים שיאפשרו לכם להתחיל לצלם את אוספי התמונות שלכם בצורה יעילה שתבטיח לכם תוצאות באיכות הגבוהה ביותר. בנוסף לטיפים האלו, תוכלו למצוא כאן גם מדריך לשימוש באפליקציה ייעודית וחינמית מבית גוגל בשפה העברית, שבעזרתה תוכלו לבצע את פעולת הצילום. אז הוציאו את אלבומי התמונות מהארון, הכינו את מצלמת הסמארטפון שלכם ולימדו כיצד לגבות את אוספי התמונות היקרים שלכם כדי שאתם, ילדיכם ונכדיכם תוכלו ליהנות מהם למשך שנים רבות.
 
גיבוי תמונות ישנות: אלבום תמונות ישנות
לפני שתורידו ותתקינו את האפליקציה שתאפשר לכם לצלם את התמונות הישנות שלכם ולערוך אותן בקלות, כדאי שתכירו את הטיפים הבאים אשר תורמים לא פחות לתוצאה שתהייה דומה למקור ככל האפשר.
 

6 טיפים שיעזרו לכם לצלם תמונות ישנות עם הסמארטפון

1. משטח אחיד וישר

בשעה שניתן לצלם את התמונות הישנות שלכם בכל מקום, רצוי מאוד שתקבעו לעצמכם משטח ייעודי אחד שישמש כאזור העבודה שלכם. כדאי לוודא שהמשטח יהיה אחיד, ישר ומספיק גדול כדי להכיל את התמונות ואת שאר האביזרים שאולי תרצו להשתמש בהם. 
גיבוי תמונות ישנות: צילום תמונות ישנות בעזרת הסמרטפון

2. ניקוי העדשה

אתם זוכרים מתי ניקיתם את עדשת המצלמה בסמארטפון שלכם בזמן האחרון? כנראה שהתשובה היא לא ולכן כדאי לכם לעשות זאת, במיוחד אם אתם רוצים לצלם את התמונות הישנות שלכם מפעם. אתם לא בהכרח תשימו לב לכך כשתצלמו תמונות רגילות מחיי היומיום, אך רוב הסיכויים הם שעדשת המצלמה שלכם מכוסה באבק ושאריות שומניות שנוצרו כתוצאו ממגע עם הידיים שלכם. כדי שהלכלוך הזה לא יפגע באיכות התצלומים של התמונות הישנות שלכם (אשר איכותן נמוכה מלכתחילה) קחו מטלית עדינה, מהסוג שמשמש לניקוי משקפיים למשל, ונקו את העדשה בעדינות לפני שתתחילו לצלם.

3. שימוש בחצובה או מעמד יציב

כדי להקל על מלאכת הצילום, ליצור אחידות ולמנוע תזוזה של המצלמה בזמן העבודה, רצוי מאוד שתמצאו דרך להעמיד את הסמארטפון שלכם על חצובה כזו או אחרת. טשטוש שנוצר בעקבות תנועה של המצלמה יכול לפגוע קשות באיכות התמונות שלכם, והיות שאין מחסור בחצובות שמותאמות לטלפונים ניידים, או בפתרונות ביתיים ומאולתרים אך יעילים, חבל שתתנו לעובדה הזו לפגוע בתיעוד הזיכרונות שלכם.
גיבוי תמונות ישנות: חצובה לסמארטפון

4. נעילת הפוקוס

בהנחה שמצאתם משטח עבודה קבוע ודרך לעגן את הסמארטפון שלכם ביציבות, אין שום סיבה שתיאלצו לכוון את הפוקוס (ההתמקדות) של המצלמה בכל פעם שתרצו להחליף את התמונה הישנה שאתם משמרים. פוקוס מושלם הוא חלק בלתי נפרד מהכלים שיאפשרו לכם ליצור העתקים דיגיטליים של התמונות האהובות שלכם, ומהרגע שמצאתם אותו ישנה דרך שתאפשר לכם לשמור עליו בקלות. לאחר שתעשו זאת תוכלו ליהנות ממיקוד מושלם בכל תמונה שתצלמו, אפילו אם תחליפו את הפריט שאותו אתם מצלמים.

משתמשי IOS: לחצו לחיצה ארוכה על מסך הסמארטפון או הטאבלט בזמן שאתם במצב מצלמה. לחיצה באורך רגיל על המסך תקבע את הפוקוס לתמונה ולחיצה ארוכה במיוחד תאפשר לכם לנעול את הפוקוס ולקבע אותו עד שתבוצע לחיצה נוספת. בגרסאות מסוימות של מערכת ההפעלה ומכשירים שונים יכול להיות שתופיע הודעה בחלק העליון או התחתון של המסך אשר מתריעה על נעילת הפוקוס .

משתמשי אנדרואיד: במרבית מכשירי האנדרואיד אין אפשרות לבצע נעילה של הפוקוס האוטומטי בעזרת הגדרות המצלמה, אך ישנן לא מעט אפליקציות שיאפשרו לכם לעשות זאת. אתם יכולים ללחוץ כאן כדי להוריד את האפליקציה החינמית Camera FV-5 Lite, אשר אחד מהכלים שהיא מציעה הוא האפשרות לקבע את אופי ההתמקדות של עדשת מצלמת הסמארטפון שלכם.

גיבוי תמונות ישנות: צילום אישה בעזרת סמראטפון
 

5. תאורה וזום

שפע של אור ותאורה מתאימה הם שני גורמים שמשפיעים מאוד על איכות התמונות שאנו מצלמים, והדבר נכון גם כאשר מדובר בצילום בעזרת הסמארטפון וכפליים כאשר החפץ שאותו מצלמים הוא תצלום ישן ואולי אף דהוי. לפיכך, רגע לפני שאתם מתחילים לצלם תמונות ישנות, ודאו שהחלל בו אתם עובדים מואר כראוי ובאופן אחיד ככל האפשר, שאין השתקפויות אור על התצלום הישן ובמידת האפשר נסו להימנע משימוש בזום הדיגיטלי של המצלמה ופשוט קרבו אותה אל התמונה.

6. אפליקציות צילום ועריכה

בנוסף לאפליקציית קיבוע הזום למכשירי האנדרואיד שכבר הוצגה, יש עוד מגוון רחב מאוד של כלים חינמיים שיאפשרו לכם לצלם ולערוך תמונות בקלות רבה יותר. בהמשך הכתבה אמנם נציג בפניכם את האפליקציה אשר יועדה במיוחד לצורך צילום תמונות ישנות, אך אין זה אומר שלא תוכלו להשתמש בתוכנות אחרות כדי לערוך, לשדרג ולפרסם את המוצרים המוגמרים שלכם. לחצו כאן כדי להכיר ולהוריד 5 אפליקציות מומלצות וחינמיות לצילום ועריכה בסמארטפון.
 
אז עכשיו כשסביבת העבודה שלכם מוכנה ואתם יודעים כיצד להשתמש במכשיר שלכם בפרויקט התיעוד, הגיע הזמן להכיר לכם אפשרות מומלצת במיוחד מבין הכלים הזמינים שבהם תוכלו לעשות שימוש. יש הרבה מאוד אפליקציות שמתמקדות בצילום וסריקה של תמונות ישנות, אך PhotoScan של גוגל נחשבת לאחת מהאפליקציות החינמיות הטובות והפשוטות ביותר לשימוש עבור כל מי שרוצה להעביר את כל התמונות והזיכרונות המצולמים שלו לפורמט דיגיטלי בצורה הפשוטה והנוחה ביותר. ממשק השימוש באפליקציה הוא ידידותי מאוד, תומך לחלוטין בעברית וזמין לשימוש עבור משתמשי אנדרואיד ו-IOS.

 

לחצו כאן כדי להוריד את PhotoScan לאנדרואיד

לחצו כאן כדי להוריד את PhotoScan למכשירי IOS

השימוש באפליקציה PhotoScan:

בפעם הראשונה שתפעילו את האפליקציה לאחר התקנתה תוכלו לצפות בסרטון הדרכה קצרצר שמציג את תהליך העבודה ותיעוד התצלומים הישנים שלכם. אם הוא נראה לכם קצר ופשוט מדי, זה משום שהעבודה עם הכלי הזה לא שונה בהרבה מצילום תמונות עם מצלמת הסמארטפון שלכם, דבר שאתם ככל הנראה כבר יודעים לעשות. ההבדל העיקרי טמון בשני כלים עיקריים שהאפליקציה מציעה:

צילום הפינות: לאחר שמיקמתם את התמונה אותה תרצו לצלם ולגבות בפורמט דיגיטלי באזור העבודה שלכם, פשוט צלמו אותה בעזרת האפליקציה. לאחר מכן, תתבקשו להזיז את המצלמה ל-4 פינות התצלום, אשר יופיעו כעיגולים לבנים על מסך המכשיר הסלולרי שלכם. לאחר מכן יבוצע תהליך עיבוד מידע קצר והתמונה הסופית תישמר באפליקציה, תוכלו לצפות בה על ידי לחיצה על התמונה המוקטנת שתופיע בצד שמאל של חלקו התחתון של המסך. אל תיבהלו מתצוגת התמונה שמופיעה על מסך המכשיר שלכם בעת הצילום! היא עלולה להיראות מעוותות ומתוחה אך התוצר הסופי לא יראה כך כלל וכלל.

גיבוי תמונות ישנות: שימוש באפליקציית PhotoScan
הגדרת שטח התמונה: אם אתם רוצים לבודד את שטח התצלום שאותו צילמתם מהרקע שלו, יש באפשרותכם לעשות שימוש בכלי עריכת הפינות של האפליקציה. כדי לעשות זאת, הציגו את התמונה המבוקשת, לחצו על הכיתוב "ערוך את הפינות" שמופיע בתחתית המסך ופשוט גררו עם האצבעות שלכם את הנקודות שיופיעו עד שתקבלו את השטח המושלם של התמונה שלכם. ניתן לעשות שימוש בכלי זה מיד לאחר שצילמתם את התמונה, וגם לערוך תמונות שמורות בזמנכם החופשי.
זה הכל! לאחר שתסיימו להגדיר את שטח התמונה של התצלום תוכלו לשמור אותו בזיכרון המכשיר שלכם, לבצע עריכות אם יש צורך בעזרת אחת מבין האפליקציות שאוזכרו בחלקה הקודם של הכתבה הזו ולהפיץ אותן בקלות דרך הודעות או רשתות חברתיות לכל החברים ובני המשפה, שייהנו מאוד מההזדמנות להיזכר ברגעים הנפלאים שזכו לחיים חדשים בפורמט דיגיטלי.

מקור התמונות: Stephan Ridgwaygizmodo

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.