print header

הכירו את ״וורדעל״ - גרסה עברית למשחק המילים הפופולרי וורדל

מכירים את המשחק ״שבץ-נא״? כנראה שכן, הרי מדובר אולי באחד ממשחקי המילים והמחשבה הכי ידועים בעולם. המשחק האינטרנטי וורדל (Wordle) - שפותח על ידי מתכנת אמריקאי חובב כמתנה פרטית לבת זוגו והפך לסנסציה בינלאומית שאולי כבר שמעתם עליה - לוקח את רעיון השבץ-נא צעד אחד קדימה, ומאפשר לכם למעשה להרכיב מילים בנות 5 אותיות במטרה לנחש מהי המילה היומית אותה הגדירו המפתחים. אם טרם שיחקתם בוורדל (וניתן לעשות זאת מכל מקום, דרך הדפדפן במחשב, בטאבלט או בטלפון הסלולרי), אתם בטח שואלים את עצמכם כעת מה כל זה בכלל אומר? בדיוק בשביל זה הכנו לכם את הכתבה הבאה שתסביר לכם את הכל על המשחק האינטרנטי החדש והממכר הזה, ובייחוד על גרסתו העברית המהנה שהושקה לאחרונה.

מה זה ״וורדל״ ואיך משחקים בו?

וורדל הוא למעשה משחק מילים עם עיקרון פשוט מאוד - בכל יום בוחרים המפתחים שעומדים מאחוריו מילה אחת אקראית בת 5 אותיות באנגלית, וכל משתמש צריך לנחש את המילה שנבחרה תוך 6 ניסיונות לכל היותר. המשחק מספק רמזים שעוזרים לנו להגיע למילה הנבחרת על ידי סימון האותיות שניחשנו נכונה בכל ניסיון.

את וורדל (Wordle) הגה ופיתח מתכנת אמריקאי בשם ג׳וש וורדל כשי פרטי ואישי לבת זוגו – אבל אחרי שגם היא וגם עוד כמה בני משפחה ששיחקו בו נהנו ממנו מאוד, הוא החליט להעלות אותו לאינטרנט ולפתוח אותו לציבור הרחב באמצע חודש אוקטובר 2021. אמנם לקח כמה חודשים עד שמשחק השפה הקטן הזה התפשט כאש בשדה קוצים – אבל העובדות מדברות בעד עצמן: בנובמבר של שנה שעברה נרשמו רק 90 אנשים ששיחקו בוורדל מדי יום, בעוד שבתחילת ינואר 2022 כבר נמדדו כ-300 אלף שחקנים יומיומיים ובאמצע אותו החודש המספרים האמירו עוד והצביעו על 2 מיליון משתמשים! הטירוף רק התגבר, כשבפברואר השנה רכשה ענקית התקשורת ״ניו יורק טיימס״ את הזכויות למשחק מג׳וש וורדל בסכום של מעל למיליון דולר.

וורדעל: הגרסה המקורית באנגלית של וורדל

מאז שהמשחק צבר פופולריות רבה כל כך, פותחו לו גרסאות בעוד מספר שפות - אחת מהן בעברית, והיא נקראה על ידי מפתחיה בשם המשעשע ״וורדעל״. אם טרם הכרתם את כל התופעה הזו ועשינו לכם חשק - אתם מוזמנים ללמוד כיצד לשחק בגרסה העברית. 

כך תשחקו ב״וורדעל״ - הגרסה העברית של ״וורדל״

א. ראשית, היכנסו ל״וורדעל״ באמצעות לחיצה כאן. עם תחילת המשחק יופיע בפניכם לוח משבצות ריק ובו 6 שורות, כשבכל שורה 5 משבצות. התחילו בניחוש ראשון – הקלידו על המקלדת הוירטואלית מילה עברית תקנית בת 5 אותיות שפשוט עולה על דעתכם. לדוגמה: מטלית.

ב. לחצו על כפתור האנטר; באותו רגע האתר יראה לכם את תוצאת ניחושכם – כלומר יסמן את האותיות שהזנתם אחת אחת: עם האות סומנה באפור – זה אומר שהיא לא מופיעה כלל במילה המיועדת; אם האות סומנה בצהוב – זה אומר שהיא אכן מופיעה במילה המיועדת, אך לא במקום שבו שיבצתם אותה במילה שהזנתם; אם האות סומנה בירוק – זה אומר שהיא אכן מופיעה במילה מיועדת וששיבצתם אותה במקום הנכון לה.

וורדעל: לוח המשחק שבו הוקלדה המילה ״מטלית״

ג. כעת, כל האותיות מהמילה בניחוש הראשון שלכם שסומנו באפור – כלומר אלו שאינן מופיעות במילה היומית הנבחרת – יסומנו באפור כהה גם על גבי המקלדת הוירטאולית. זה אומר שעליכם לא להשתמש בהן יותר ולנסות להרכיב את הניחושים הבאים שלכם רק מהאותיות שנותרו גלויות באפור בהיר (כאלו שעוד לא ניסיתם להרכיב מהן מילה), בצהוב ובירוק. בניסיונות הבאים שלכם בחרו מילים שבהן ישתבצו האותיות שסומנו בצהוב במקומות אחרים והאותיות שסומנו בירוק (אם ישנן) בדיוק באותו המקום שבו שיבצתן אותן בניסוי הראשון.

וורדעל: לוח המשחק ובו הוקלדו שתי ניסיונות

ד. המשיכו כך מניסיון 2 ועד הניסיון ה-6. לאט לאט תראו שתתקרבו למילה, כי עוד ועוד אותיות ירדו מהמקלדת (יסומנו באפור כהה) ולגבי האחרות תוכלו כבר להבין איפה מיקומן המדויק במילה. ניחוש נכון של המילה המיועדת, יוביל לסימון כל האותיות לירוקות ולסיום המשחק ליום זה – עד 12 בלילה, אז תוחלף המילה הנבחרת. לחלופין, אם לא תצליחו בניחוש נכון לאחר 6 ניסיונות, המשחק יסתיים גם כן, אך בהפסדכם. 

וורדעל: לוח המשחק שבו הוקלדו מספר ניחושים

 

 

וורדעל: לוח המשחק עם התוצאה הנכונה

ה. אחרי שתנחשו את המילה הנכונה - או לחלופין תגיעו ל-6 ניסיונות בלי להצליח לפצח בסופם - והמשחק יסתיים, יופיע בפניכם לוח סטטיסטיקה שיאפשר לכם לראות את ההתקדמות היומית שלכם במשחק, וככל שתתמידו לשחק כל יום הלוח הזה יילך ויתרחב. תוכלו לראות כאן כמה משחקים וכמה ניצחונות היו לכם לאורך הימים שאתם משחקים ב״וורדעל״, מה אחוזי ההצלחה שלכם במשחק ואת התפלגות ההצלחות – כלומר מה מספר הניחושים שלקח לכם כדי להגיע לכל מילה. בנוסף תוכלו להעתיק את הלוח כדי לשלוח אותו לכל החברים ולהשוויץ בתוצאה שלכם, או לשתף אותה בחשבון הטוויטר שלכם, אל מול כל עוקביכם. שעון שמורה אחורה את הזמן יראה לכם כמה שעות ודקות נותרו עד לעליית המילה המיועדת החדשה (ב-12 בלילה, בכל לילה. בדיוק).

וורדעל: לוח סטטיסטיקה בסיום המשחק

בשורה התחתונה...

כעת שאתם יודעים כמה זה פשוט לשחק בוורדעל אתם אולי גם מבינים עד כמה זה ממכר – ולא רק בעברית. אם אתם גם שולטים קצת בשפה האנגלית, אנחנו ממליצים לכם לשחק בגרסה המקורית שלו ולנחש שם את המילים המוצפנות בכל יום – בדיוק באותה הדרך שבה עושים זאת בוורדעל העברי והטוב.

מקור תמונה: Wongbener 2

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.