אחת התיאוריות המשמעותיות והמשפיעות ביותר ב-50 השנים האחרונות בתחום הפסיכולוגיה היא תיאוריית ההיקשרות. חקרו ופיתחו אותה במשך שנים, ובבסיסה היא טוענת כי לתינוק יש צורך מולד ליצור קשר עם מטפל מרכזי אחד. לפי התיאוריה, הקשר הזה ישפיע על המשך חייו של התינוק באופן משמעותי, אבל היא לא מסתיימת כאן. לאורך השנים התפתחה תיאוריה זו רבות וגם עלתה בהקשר של חיי האדם בבגרות – במערכות יחסים וגם במקום העבודה. יש מספר סגנונות היקשרות, והיום אתם תגלו את סגנון ההיקשרות שלכם ביחס למקום עבודתכם – בנוסף תקבלו כמה טיפים שיעזרו לכם לשפר את התפקוד שלכם בעבודה, אז ענו על 12 השאלות הבאות וגלו את המידע החשוב הזה...
אם המנהל שלך הביא לך מטלה נוספת לבצע בנוסף לשאר העבודה שלך, איך תגיב?
אגיד כן אם יש לי זמן, ולא אם אין לי זמן
אסיים את המטלה של המנהל כמה שיותר מהר כדי לחזור לשאר העבודה שלי
אנסה לצאת מזה איכשהו, כבר יש לי יותר מדי עבודה
אבצע את המטלה, פשוט כי אני מפחד להגיד "לא" למנהל
מה אתה מעדיף לאכול בארוחת הצהריים?
איך אתה בדרך כלל מרגיש בזמן העבודה?
בחר את העונה האהובה עליך ביותר בשנה:
האם אתה אוהב לבדוק מיילים בזמן העבודה?
כן, אבל אני עושה את זה רק כשצריך
כן, אבל אני עושה זאת יותר מדי
לא, אני חושש ממה שהם עלולים להכיל
בחר את טעם הגלידה האהוב עליך ביותר מבין האפשרויות הבאת:
איך אתה רואה את האנשים שעובדים איתך?
חלקם הם החברים הכי טובים שלי
הם האנשים שאני רואה מדי יום ולא יותר מזה
הם שם כדי להעמיס עלי בכל יום דברים חדשים
הם נחשים שאי אפשר לסמוך עליהם
איך תגיב אם יגידו לך שאתה מפוטר?
אנסה להבין למה זה קורה והאם יש משהו שאוכל לעשות כדי לשנות את דעת החברה
אנסה להבין למה זה קורה וככל הנראה אתרעם ואתלונן שהחברה מנוהלת גרוע
אקבל את הפיטורים ואשאר מובטל למשך תקופה מסוימת
אקבל את הפיטורים ואתחיל לחפש עבודה חדשה בתחום אחר, שבו אהנה יותר
בחר את גוון הכחול האהוב עליך ביותר:
כמה ימי חופש / מחלה נשארו לך לנצל?
אם מקום העבודה שלך היה מאמץ חיה שהייתה נמצאת בו בכל יום – באיזו חיה היית בוחר?
האם אתה מרגיש שהיית יכול לנהל את החברה שבה אתה עובד?
בהחלט, אבל ההנהלה שיש עכשיו כבר עושה עבודה מצוינת
לא ממש, זה יותר מדי אחריות בשבילי
לא ממש, אני לא חושב שאעשה את זה טוב מספיק
היקשרות בטוחה
לא משנה איזו מטלה עומדת בפניכם, אתם תשלימו אותה על הצד הטוב ביותר, ואתם תעשו כל מה שאתם יכולים כדי לסיים אותה בזמן. אתם יודעים כיצד לעבוד קשה, אך מצד שני לא מפחדים להגיד "לא" כשצריך, זאת משום שאתם יודעים כיצד לנהל את זמנכם ואיך לתת עדיפות למטלות חשובות במיוחד. אתם גם לא חוששים לבקש עזרה מאחרים כשאתם צריכים אותה, ואתם גם יודעים כיצד לשמור על איזון בין החיים האישיים שלכם לבין העבודה – פשוט המשיכו לעשות את מה שאתם עושים!
היקשרות לא מאורגנת
אולי לא נעים להגיד את זה, אבל אתם נוטים לחשוב שאתם חכמים יותר משאר האנשים במקום העבודה שלכם... למרות שרוב הסיכויים הם שאתם צודקים, החשיבה הזאת מזיקה לכם. אתם הם אלו שמחליטים מה תעשו, ופעמים רבות אתם מתעלמים מהצרכים של עמיתיכם. אתם לעיתים מפספסים מועדי הגשה או שאתם עובדים שעות נוספות כדי להתרכז בעבודתכם, משום שאחרים מבקשים מכם לעשות דברים אחרים ואתם מרגישים שאין לכם זמן בשביל הכל. אם אתם רוצים להגיע להצלחה במקום העבודה ולעבוד פחות שעות, מומלץ שתקשיבו יותר למה שיש למנהל ולעמיתים שלכם להגיד לכם ושתיעזרו בהם. כדי לעשות את השינוי הזה, תצטרכו לעבוד על האינטליגנציה הרגשית שלכם, ובמיוחד להבין שעבודה ביחד עם אחרים היא יעילה יותר מעבודה לבד.
היקשרות חרדה נמנעת
אתם ככל הנראה מרגישים תקועים במקום העבודה שלכם, ואף חוששים מתוצאות רעות ולא סומכים על עצמכם או על המנהל שלכם. ברוב הזמן אתם מרגישים מוצפים בעבודה, ובו זמנית חשים שאין לכם הרבה מה לעשות כדי למנוע את זה. זה מוביל אתכם להימנעות מעבודה בכל מיני דרכים, למשל סידור השולחן למשך דקות ארוכות, התעסקות במיילים לא חשובים או שיטוט ברשתות החברתיות. אם אתם רוצים לשבור את התבנית הזו, עליכם להפחית את אופן התגובה שלכם לפחד. נסו לדבר עם עצמכם בראש ולהבטיח לעצמכם שהכל יהיה בסדר, כמו חבר טוב, או שאפילו דברו על כך עם אחד מעמיתיכם. אם אתם רוצים להשלים יותר משימות בזמן קצר יותר – מומלץ שתתחילו להציב לעצמכם יעדים שמפורקים לשלבים קטנים ולא מאיימים.
היקשרות חרדה אמביוולנטית
אתם חוששים להרגיז או לגרום למצב רוח רע אצל אחרים, מה שעלול להוביל להתנהגות שאינה מועילה לחברה שבה אתם עובדים, או לכם באופן כללי. המוח שלכם כל הזמן קופץ בין מסקנות שליליות, ואתם לא מפסיקים לחשוב עליהן עד שהנושא שקשור אליהן ייפתר. קשה לכם גם להציב גבולות לאנשים שאיתם אתם עובדים, ולהגיד את המילה "לא" דורש מכם מאמץ אדיר. עליכם להכיר טכניקות לרגיעה שתוכלו לעסוק בהן בזמן העבודה, כשתמיכה מעמיתיכם היא חשובה מאוד עבורכם. עם זאת, עליכם להציב גבולות לא רק להם, אלא גם לעצמכם – נסו להימנע משימוש ברשתות חברתיות בזמן העבודה ותראו איך אתם מספיקים לעשות הרבה יותר.