כמה תבלינים להוסיף?
עדיף בלי תבלינים, או כמה שפחות
מה עדיף - לאכול במסעדה או בדוכן ברחוב?
בחר את הרוטב המועדף עליך מבין הבאים
המנה המושלמת עבורך תהיה מורכבת בעיקר מ...
מה עדיף - תבשיל עשיר אחד או הרבה מנות מגוונות?
בחר את הפחמימה המועדפת עליך:
עד כמה אתה פתוח לנסות מאכלים חדשים?
פתוח מאוד, אבל שומר כשרות
מטבח סיני
יש לך מזל, מכיוון שהמטבח הסיני הוא אחד העשירים ביותר בעולם, בו משתמשים לרוב באורז, אטריות וסויה, ותבלינים כמו ג'ינג'ר, אניס, קינמון, ציפורן ועוד... עם זאת אל תצפה למצוא קינוחים בסוף הארוחה, וזאת לא כי חסרים כאלה, אלא פשוט כי נהוג להגיש אותם כבר באמצע הסעודה! <br><br> במסעדה סינית אמיתית לא יציעו לך לעולם שתיה קרה, מכיוון שהיא מפריעה לעיכול המזון החם, ומה שיגישו לך במקום יהיה תה לא ממותק. את האוכל כמובן לא תאכל עם סכו"ם רגיל, אבל לא תצטרך אפילו סכין כי הכול חתוך מראש לגדלים של ביס. כף תקבל רק אם הזמנת מרק, אך את האורז תצטרך ללמוד לאכול עם מקלות. <br><br> <a href="/content.aspx?emailid=35485" target="_blank"><strong><span style="font-size:2.222222rem;">לחץ כאן כדי ללמוד כיצד להכין 5 מנות נבחרות מהמטבח הסיני.</span></strong></a></p>
מטבח מרוקאי
את האוכל מהמטבח המרוקאי צריך לא רק לאכול, אלא גם להריח, כי הוא עשיר בתבלינים מכל העולם שמוסיפים טעם וניחוח נהדרים למגוון המנות המפורסמות שלו. <br><br> יש בו מנה מכל סוג שתוכל לבחור, כשהידועות ביותר הן קוסקוס, סלט המטבוחה, מרקי חרירה וביסרה, וכמובן שאי אפשר לשכוח את מנות הדגים האהובות, כשהמנצחת מביניהן היא זו שזכתה לכינוי הפשוט "דג מרוקאי", שלעיתים מצוותים לו גם את הכינוי "חריף". בסיום הארוחה נהוג להגיש כמה מפירות העונה, אך כמובן שאפשר ליהנות גם מקינוחים נהדרים, כמו שבקייה או ספינג'. <br><br> <a href="/content.aspx?emailid=41030" target="_blank"><strong><span style="font-size:2.222222rem;">לחץ כאן כדי ללמוד כיצד להכין 5 מנות נבחרות מהמטבח המרוקאי.</span></strong></a></p>
מטבח הודי
אם אתה צמחוני, תאהב במיוחד את המטבח ההודי, שמבוסס בעיקר על אוכל ממקור צמחי כמו קטניות, ירקות, פירות ותבלינים. הכוכבים של כל מנה הם ללא ספק התבלינים, כשאופן ההכנה שלהם מהווה את הבסיס לכל מנה ומנה, ולא חסרות טכניקות שבהן נעשה שימוש בבישולים ההודים. <br><br> תכין את בלוטות הטעם שלך למעט חריפות ואת העיניים לשלל צבעים מעוררי תיאבון שהופכים את הצלחת או אפילו את השולחן כולו ליצירת אומנות של ממש. הארוחה תתבסס על עמילן (אורז, אטריות, לחם או תפוח אדמה) ותבשיל קטניות, בשר או ירקות שעשיר ברוטב - מומלץ לנסות אותו יחד עם הפחמימה. לקינוח תשתה כוס צ'אי או תתפנק על אחד הממתקים ההודים האהובים - בארפי (חלווה מסולת הודית), קולפי (גלידה הודית) או קיר (פודינג הודי). <br><br> <a href="/content.aspx?emailid=27243" target="_blank"><strong><span style="font-size:2.222222rem;">לחץ כאן כדי ללמוד כיצד להכין 6 מנות נבחרות מהמטבח ההודי.</span></strong></a></p>
מטבח תאילנדי
הירקות והפירות המקומיים משתלבים בצורה מדהימה במנות הארומטיות של המטבח התאילנדי, כשהוא למעשה מחולק ל-4 תתי מטבחים, המגיעים מאזורים שונים ברחבי המדינה; קארי שתאכלו בדרום תאילנד לא יהיה כמו אחד מהחלק הצפון-מזרחי, כשהראשון יכיל חלב קוקוס וכורכום, בעוד שהשני ידגיש יותר טעמים של ליים ומלח. <br><br> תצפו למנות עשירות באורז או אטריות, אך תמיד יהיו הפתעות בצורת רטבים ותבלינים. המטבח אמנם אסייתי, אך לא נהוג לאכול בו עם מקלות אכילה, ואם מגישים לכם אורז דביק, מצופה שתאכלו דווקא עם הידיים - עליכם לכדרר אותו לצורת כדור, לטבול ברוטב ולאכול בהנאה. <br><br> <a href="/content.aspx?emailid=34134" target="_blank"><strong><span style="font-size:2.222222rem;">לחץ כאן כדי ללמוד כיצד להכין 5 מנות נבחרות מהמטבח התאילנדי.</span></strong></a></p>
מטבח ספרדי
מבין כל האפשרויות שיכולת לקבל במבחן הזה, יצא לך המטבח הכי קרוב לזה הישראלי שאנחנו מכירים, וזאת מכיוון שישנה השפעה רבה של המטבח היהודי על תרבות האוכל בספרד. השמן שבו יעשה שימוש ברוב המנות הוא שמן זית, ועשבי התיבול הנפוצים במטבח זה הם פטרוזיליה, אורגנו, רוזמרין וטימין, כאלה שככל הנראה יש כמעט בכל בית בישראל. יש הנוהגים גם להוסיף הרבה שום למנות, אפשרות שרבים לא נוהגים לסרב לה. <br><br> המטבח הספרדי מחולק למעשה ל-2 תתי מטבחים; המטבח האנדלוסי, ממנו מגיעים מרק הגספצ'ו ומנות הבשר פלמקין ופרינגה; המטבח הוולנסייני מורכב בעיקר מרכיבים שמגיעים מהכפר או מהים, ואפשר למצוא בו מנות "ביתיות" יותר שכוללות בעיקר אורז בצורות שונות. <br><br> <a href="/content.aspx?emailid=37964" target="_blank"><strong><span style="font-size:2.222222rem;">לחץ כאן כדי ללמוד כיצד להכין 5 מנות נבחרות מהמטבח הספרדי. </span></strong></a></p>
מטבח יווני
כמו מטבחים ים-תיכוניים רבים אחרים, גם המטבח היווני מורכב מ-3 יסודות: חיטה, שמן זית ויין. כמובן שנעשה גם שימוש בירקות, בשר, דגים ועשבי תיבול, ובקינוחים תצפו לפגוש הרבה אגוזים ודבש, שתמיד יוצרים שילוב מתוק מנצח. כיום ניתן למצוא במטבח זה גם מרכיבים שהגיעו ממקומות אחרים ברחבי העולם, כמו עגבניות, תפוח אדמה ופלפל, ולא חסרות גבינות שימלאו את הצלחת שלכם במנה חלבית, כמו פטה, קאסרי, קפלוטירי ועוד... <br><br> המטבח הזה עשיר במטעמים לכל שלב ושלב בארוחה; למתאבן מגישים ירקות מטוגנים או סלט יווני, לאחר מכן תוכלו ללגום ממרק קוטוסופה עם עוף או פסארוסופה עם דגים, למנה עיקרית תוכלו ליהנות ממוסקה או עלי גפן ממולאים, ולקינוח תתענגו על בקלווה, חלווה או עוגיות רבות וטובות כמו קולוראקיה וקוראבידס. <br><br> <a href="/content.aspx?emailid=39826" target="_blank"><strong><span style="font-size:2.222222rem;">לחץ כאן כדי ללמוד כיצד להכין 6 מנות נבחרות מהמטבח היווני.</span></strong></a></p>
מטבח ארגנטינאי
המטבח הארגנטינאי הוא למעשה המטבח של כל דרום אמריקה, כשהוא חולק מאפיינים רבים עם המטבח הצ'יליאני, האורוגוואי והברזילאי (הדרומי). יש בו לא מעט השפעות איטלקיות, ספרדיות ואפילו גרמניות, אולם אין ספק שהכוכב האמיתי של כל ארוחה ארגנטינאית טובה הוא הבשר. <br><br> סטייק אנטריקוט, בשר אסאדו צלוי, צלעות בקר, נקניקיות צ'וריסו ועוד - כל אלו ידועים ברחבי העולם כמנות ארגנטינאיות שאף פעם לא נכשלות בסיפוק הטעם והתיאבון של כל סועד. כמובן שכל ארוחה טובה צריכה לכלול עוד קצת מנות מסביב, כשמנת פתיחה שאסור לוותר עליה היא האמפנדס, כיסונים שמלאים בבשר וירקות, ואילו לקינוח תוכלו ליהנות מכל מטעם שמכיל ריבת חלב, כשהידוע הוא כמובן האלפחורס. <br><br> <a href="/content.aspx?emailid=41722" target="_blank"><strong><span style="font-size:2.222222rem;">לחץ כאן כדי ללמוד כיצד להכין 7 מנות נבחרות מהמטבח הארגנטינאי.</span></strong></a></p>