מהו שם הרכיב שמתחיל באות ב' ומשמש כאחד התחליפים לביצים במנות קינוח טבעוניות?
Huerta Orgázmika
בורגול
איזה פרי אסור לאכול בפומבי בסינגפור?
הדוריאן שמכונה גם "מלך הפירות" ניחן בטעם אגוזי משובח וקרמי, אך אכילתו אסורה בסינגפור במקומות ציבוריים בשל ריחו החזק והלא נעים של הפרי.
כיצד נקראת תערובת התבלינים המזוהה עם המטבח האתיופי ומכילה בין היתר, מסמרי ציפורן, צ'ילי, כורכום, חילבה ועוד מספר מרכיבים?
הברברה היא תערובת ארומטית וחריפה בצבע אדום שמבוססת בעיקר על פלפל אתיופי אדום וחריף במיוחד.
שמו הנוסף של פרי הג'וג'י ברי שבתמונה הוא...
מהם המרכיבים העיקריים במאכל "אבס קון ארוז"?
המשמעות של שם המאכל היא אורז ושעועית – זהו מאכל יהודי ספרדי שהתפתח בירושלים בישוב הישן בתקופות החוסר שהיו בעבר, ונשאר עד היום כמאכל המזוהה עם העיר ומוגש במסעדות רבות בה, רק שכיום הוא משודרג עם תוספות של עוף ובשר.
Wikimedia Israel
Wikimedia Israel
בעבר, לפני שהיו מכינים מלבי מקורנפלור, היו נוהגים להשתמש לשם כך באבקה מאיזה צמח?
המרכיב הזה שימש כבושם טבעי ונהוג להוסיפו לקינוחים כגון פלודה, רחת לוקום ועוד מגדנות מזרח תיכוניות...
Goldlocki
מהו שמו של המוצר המיוחד הזה שבתמונה, המגיע מהעיר מוונציה?
מהו הפלפל שמקורו בדרום-מערב צרפת, אך הוא אחד המצרכים הכי מזוהים עם המטבח הבסקי?
secretlondon123
מהו המאכל ההודי שנחשב לאחד מהמאכלים הלאומיים של אנגליה?
בשל ההגירה הגדולה לבריטניה מהודו ופקיסטן, הפכה מנה זו למאכל נפוץ במטבח הבריטי, ויש אף הרואים בה "מאכל לאומי" בריטי.
secretlondon123
עוף טיקה מסאלה
Kent Wang
סמוסה
Bharat Mirchandani
דאל
JoAnn Miller
מהו המשקה הפופולרי בסקוטלנד אחרי הוויסקי?
זהו משקה קל מוגז הנחשב כנמכר ביותר בכל סקוטלנד אחרי הוויסקי, ואף פופולרי יותר שם ממותגי השתייה הקלה המוכרים בעולם.
JoAnn Miller
איירן ברו
טורטייה ספרדית הוא שם חלופי לאיזו מנה?
לאיזו מדינה מיוחסת המצאת הנקניקיות?
איך נקראת הפיצה האיטלקית עם רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה?
לפיצה מרגריטה מוסיפים גם עלי בזיליקום טריים, ויחד עם שאר המרכיבים הם יוצרים את מראהו של דגל איטליה.
אתה הטועם האולטימטיבי
על פי מספר התשובות הנכונות שלך, נראה שאתה ובישול רחוקים כרחוק מזרח ממערב; זה לא אומר שאתה לא יודע לחלוטין בשל, שכן אולי אתה יודע להכין מנות בסיסיות, אבל נדמה שבכל הקשור למטבח מקצועי – זה פשוט לא בשבילך. אל תתאכזב, כי למרות זאת אתה אולי אדם שמתאים יותר כחובב אומנות הבישול, כיוון שהחלק האהוב עליך במטבח הוא לטעום את האוכל, ומבחינת המקצועניים אתה מבקר המסעדות המושלם בשבילם. המשך להתענג על המטעמים שמכינים לך, ודע שאם תנסה לחקור קצת יותר אודות האוכל שאתה אוכל או מעוניין לטעום, תוכל ללמוד דבר או שניים.
אתה טבח ביתי!
יפה מאוד, עלי פי התשובות הנכונות שלך ניתן לראות כי הידע שלך בתחום ממש לא רע; אומנם אינך ברמה המקצועית הכי גבוהה, אך אתה נמצא במיקום מכובד מאוד. יכול להיות שהשאלות היו מעט קשות עבורך או שלא הכרת את כל חומרי הגלם או מרכיבי המנות, אך בכל זאת רואים כי אמנות המטבח זורמת בעורקיך. אתה באמת נהנה לבשל, אבל כדי להבין ולדעת יותר עליך לחקור וללמוד על מטבחים מהעולם ועל מנות מסורתיות. בתור התחלה תוכל לקרוא בספרי הבישול של סבתא או אימא ומשם להתקדם אל עבר המטבחים החדשניים יותר.
אתה שף ראשי!
מזל טוב! הידע שהפגנת באמנות הבישול נותן לך את תואר השף הראשי! אל דרגה זו רק מעטים הצליחו להגיע עד כה. אנו בטוחים שאתה לעולם לא תבלבל בין כוסברה ופטרוזיליה, ושרמת הידע שלך בכל הנוגע לקולינריה גורמת לרבים ממש להעריץ אותך. יש לנו הרגשה שאתה מכיר את המסעדות הטובות ביותר ויודע אלו מנות הכי כדאי להזמין בכל אחת מהן. תמשיך ליהנות ולפנק את החך המעודן שלך ושל אלו הסועדים אצלך!