כל שף מקצועי ואפילו טבח חובב צריכים להכיר את ההבדלים שבין מרכיבי הבישול השונים ואת המושגים שמגדירים כל מרכיב ומנה. הרי יש סיבה לכך שישנם כל כך הרבה סוגי נתחי בשר או פסטות, כשכל אחד מהם מתאים לסוג אחר של מנה. המבחן הבא יגלה לכם האם יש לך ידע קולינרי נרחב בעזרת 15 שאלות, ובסופו תדעו האם הרמה שלכם היא של שף בכיר או של שוטף כלים...
עניבת פפיון
ביסלי מסולסל
צינורות ארוכים
קונכיות
נתח מספר 5
נתח מספר 4
נתח מספר 3
נתח מספר 8
משקל הבצק והחום גבוהים מידי
משקל הבצק גבוה וטמפרטורת השמן נמוכה
משקל הבצק נמוך והטמפרטורה גבוהה
אף תשובה אינה נכונה
פלפלים
אגוזים
מאפים
גבינות
מוצק מעט
רך ונימוח
מעט דביק
נא, לא עשוי
להדגיש את מתיקות העגבניות
לאזן את חמיצות העגבניות
לשמש כחומר משמר לרוטב העגבניות
להעלות את טמפרטורת הבישול בעת המסת הסוכר
על פי חוש הריח
לא ניתן לזהות לאחר השבירה
להניח על צלחת שטוחה, אם היא נשארת צפופה על שטח קטן בצלחת סימן שהיא טרייה
להניח על צלחת שטוחה, אם היא מתפשטת על שטח נרחב בצלחת והחלבון מימי סימן שהיא טרייה
עוגת טורט
מאפה שמרים
תבשיל ירקות
עוגת מוס עם פירות
שיטת חיתוך פלפלים
שיטת חיתוך כרוב
שיטת חיתוך עגבניות
שיטת חיתוך לחם לקרוטונים
אצה להכנת סושי
חומר לשמירה על אריכות חיי המדף של מוצרים
תחליף טבעי למונוסודיום גלוטמט
תחליף צמחוני לג'לטין
לא ניתן לעשות קרום קשה באפייה ביתית
למרוח חלמון מהול במים ולהבריש לפני האפייה
להגביר את הטמפרטורה של התנור 15 דקות לפני סיום האפייה
לפזר קוביות קרח בתחתית התנור כ-5 דקות לפני סיום האפייה
אסור בשום אופן לפתוח את המכסה של סיר האורז בזמן הבישול
מותר לפתוח בכל שלב על מנת לערבב שלא ידבק ויצא אחד-אחד
רק אם מכינים ריזוטו מותר לפתוח את סיר בישול האורז
מותר רק כעבור 8-10 דקות כדי להוסיף עשבי תיבול
קוסקוס אינסטנט מוכן
אורז
קוסקוס אמיתי מסולת
פתיתים
צלעות בשר
שפונדרה
ורד הצלע
אוסובוקו
פרגיות, גרונות, כנפיים, טחול, כבדים
שוקיים, ירכיים, קורקבנים, כבדים, חזה עוף
כבדים, קורקבנים, חזה עוף, פרגיות, לבבות
טחול, כבדים, קורקבנים, לבבות, חזה עוף
כנראה שעדיף לך לשטוף כלים
אם נבקש ממך להבדיל בין כוסברה לפטרוזיליה, יתכן שאפילו הריח לא יעזור לך, אך אל תרגיש מצוברח יותר מדי. אתה ככל הנראה מכין את המנות שלך על פי אלתורים ומתכונים שאתה ממציא, או שאתה משדרג מתכונים שאתה מכיר בעזרת מצרכים שלא הופיעו בהם ולדעתך יוסיפו טעם נהדר. התוצאה שלך במבחן לא אומרת שאתה בשלן גרוע, אלא פשוט שיש לך סגנון משלך שלא היית רוצה להחליף, ולא חסרים מקרים שבהם שוטף הכלים הפתיע והציל מטבח שלם עם מנה גאונית שהמציא על המקום. תוכל לנסות את המבחן שוב ולראות האם תוכל לשפר את תוצאתך.
יש לך מספיק ידע כדי לקרוא מתכונים ולהבין אותם היטב, אך כשמדובר בשמות של מצרכים מיוחדים או שיטות בישול מסוימות שאינן שכיחות, הידע שלך ככל הנראה לוקה מעט בחסר. אתה כנראה מבשל נהדר אך נמנע ממתכונים שמכילים רכיבים או שיטות שאינך מכיר, אך תוכל כבר עכשיו לעבור על התשובות שלך וללמוד קצת יותר על המטבח.
אתה ללא ספק מתמצא בכל מה שקורה במטבח ואם מישהו מנסה לעזור לך בבישולים, ככל הנראה הוא ישמע ממך כמה מושגים שדווקא הוא לא מכיר. אתה כנראה מעדיף לעבוד לבד במטבח, משום שכל אדם נוסף רק מאט אותך ומפריע לך לעבוד ברצף, במיוחד כששואלים אותך שאלות בזמן הבישולים, אך את כל העבודה הזו אתה משקיע על מנת לספק למשפחתך את האוכל הטעים והמזין ביותר שיש. לבני משפחתך יש מזל גדול שיש להם שף כמוך בבית, ואתה מוזמן לשתף את המבחן הזה עם חבריך כדי לראות האם הם יצליחו לעבור את הציון הגבוה שלך.