header

מתכון ללביבות דלורית, שום וסוכר חום מהבלוג "Brown Sugar"

הלביבות המיוחדות האלה הן בעלות טעם מלוח ומתקתק. הדלורית מתקרמלת בתנור ביחד עם השום והרוזמרין, וגבינת הפרמזן מוסיפה טעם נהדר אף יותר. מומלץ מאוד להגיש את הלביבות האלה יחד עם שמנת חמוצה, יוגורט או קרם פרש (מתכון בהמשך).

למתכונים נוספים מהבלוג "Brown Sugar"

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללביבות דלורית, שום וסוכר חום מהבלוג "Brown Sugar" מקור תמונה: brwsugar
רכיבים לקרם-פרש:
שמנת מתוקה - 250 מ''ל (1 מיכל)
ריוויון - 2 כפות (או יוגורט)
רכיבים ללביבות:
דלורית - 1 קג'
שמן זית - 3 כפות
סוכר חום - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רוזמרין - 1 (ענף טרי. אפשר גם מיובש, או לחילופין להשתמש בתימין)
שום - 1 (ראש קטן)
ביצה - 1
קמח תופח - ½ כוס
שמנת מתוקה - 2 כפות
גבינת פרמזן - 40 גר' (מגורדת)
אופן הכנת הקרם-פרש:
  1. במידה ובחרתם להכין קרם פרש ללביבות שלכם, יש להכין אותו יום מראש. ערבבו את השמנת המתוקה יחד עם הריוויון או היוגורט והניחו בצנצנת במקום חמים למשך 24 שעות (אם זה יום חם אז פחות). לאחר מכן העבירו את קרם הפרש למקרר. preperation מקור תמונה: brwsugar
אופן הכנת הלביבות:
  1. חממו את התנור ל-200 מעלות.
  2. חצו את הדלורית לשני חלקים ונקו מהליבה שלה את הגרעינים. הניחו את החלקים בתבנית ומשחו אותם בשמן זית. פזרו מעליהם סוכר חום, מלח, פלפל ורוזמרין.
  3. הניחו ראש שום חצוי על נייר אפייה, משחו אותו בשמן זית ופזרו גם עליו מעט סוכר חום, מלח ופלפל. קפלו עליו את נייר האפייה והניחו בתבנית בין חצאי הדלורית. preperation מקור תמונה: brwsugar
  4. אופים בתנור למשך כ-50 דקות, עד שהדלורית הופכת לרכה. preperation מקור תמונה: brwsugar
  5. לאחר שהדלורית התקררה, הפרידו בעזרת כף בין הקליפה לבין החלק הפנימי, והעבירו את החלק הפנימי לקערה. את השום הפרידו מהקליפה והוסיפו לדלורית.
  6. מעכו בעזרת מזלג את הדלורית עם השום. לא חובה למעוך את הכל לכדי עיסה במרקם אחיד, וניתן להשאיר גושים. preperation מקור תמונה: blogspot
  7. גרדו גבינת פרמזן בעזרת פומפייה והוסיפו לקערה עם הדלורית והשום. preperation מקור תמונה: brwsugar
  8. הוסיפו שמנת מתוקה, קמח, מלח ופלפל, וערבבו את הכל.
  9. הוסיפו ביצה וערבבו שוב, ותנו לתערובת להצטנן במשך חצי שעה במקרר.
  10. לאחר שעברה חצי שעה חממו מעט שמן זית במחבת על אש בינונית, ובעזרת 2 כפות או כף קפיצית העבירו חלקים מהבלילה למחבת ושטחו אותם. אלו יהיו הלביבות שלכם.
  11. טגנו אותן במשך כמה דקות מ-2 הצדדים עד שישחימו קלות.
  12. הגישו עם קרם פרש, שמנת חמוצה או יוגורט וכמה טיפות לימון.
מקור: "Brown Sugar"
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.