header

מתכון למנסף דרוזי טבעוני של אבי ז'אן

המנסף הוא מנה עיקרית שמסמלת את המטבח הדרוזי והירדני. בדרך כלל המנה מכילה בשר כבש שמבושל ברוטב ג'מיד, אך המתכון הבא הוא טבעוני לחלוטין ומומלץ גם עבור כל מי שאינו אוהב את הטעם החזק של בשר הכבש.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון למנסף דרוזי טבעוני של אבי ז'אן מקור תמונה: veganart
רכיבים למנסף הטבעוני:
פתיתי סויה - 2 כוסות (בטעם בקר)
שמן - 6 כפות (מחולקות)
מלח - לפי הטעם
קינמון - 1 כפית (מחולקות)
חוויאג' למרק - 2 כפיות (מחולקות)
פלפל אנגלי - ½ כפית
בצל - 1 (חתוך לטבעות)
שקדים - חופן (מולבנים)
אורז - 1 כוס
גזר - ¼ (מגורד)
הל - ½ כפית
פטרוזיליה - כמה עלים לקישוט (לא חובה)
גרגרי רימון - כמה לקישוט (לא חובה)
אופן הכנת המנסף הטבעוני:
  1. הכנת פתיתי הסויה: השרו את פתיתי הסויה במים חמים למשך חצי שעה, ולאחר מכן סחטו ותבלו אותם עם 2 כפות שמן, מלח, חצי כפית קינמון, הל, כפית אחת של חוויאג' למרק ופלפל אנגלי.
  2. חצו את טבעות הבצל לשניים וטגנו במחבת עם 2 כפות שמן, עד שישחימו.
  3. הוסיפו את השקדים והמשיכו לטגן למשך 5 דקות נוספות.
  4. הוסיפו את פתיתי הסויה והמשיכו לטגן תוך כדי ערבוב למשך כ-10 דקות נוספות.
  5. הכנת האורז: טגנו בסיר את אטריות האורז יחד עם 2 כפות שמן, עד שישחימו קלות.
  6. הוסיפו את האורז והגזר וטגנו קלות.
  7. הוסיפו 2 כוסות מים והביאו את הסיר לרתיחה. תבלו עם מלח, כפית חוויאג' למרק וחצי כפית קינמון, ולבסוף ערבבו קלות.
  8. הנמיכו את האש ובשלו עם המכסה על הסיר עד שהנוזלים יספגו באורז למשך 5-10 דקות.
  9. המנה שלכם מוכנה. כעת סדרו את האוכל יפה על צלחת, הוסיפו עלי פטרוזיליה קצוצה וגרגרי רימון לקישוט והגישו.
מקור: אבי ז'אן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.