header

מתכון לטנזיה מרוקאית של יפה

את המנה המרוקאית המוכרת הזאת אולי ראיתם כבר בעבר, גם אם אינכם קשורים לעדה זו, שכן היא מוכרת מאוד. במנה משלבים פירות יבשים ואגוזים, והמרוקאים נוהגים לאכול אותה בראש השנה ובט"ו בשבט. להגשת המנה מומלץ להעביר את האורז לקערית עמוקה ולהפוך אותה על מגש מנחושת, בדיוק כפי שנהוג בעדה המרוקאית.

למתכונים נוספים מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לטנזיה מרוקאית של יפה מקור תמונה: yafchuk
רכיבים לאורז:
אורז - 2 כוסות
מים - 4 כוסות
פלפל לבן - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
שמן - 1 כף
רכיבים לטנזיה:
משמש יבש - 200 גר'
שזיפים מיובשים - 200 גר' (מגולענים)
צימוקים - 100 גר'
שקדים - 100 גר' (מולבנים, קלויים)
אגוזי מלך - 100 גר' (קלויים במחבת יבשה)
שמן - 1 כף
מיץ לימון - 2 כפות
סוכר - 1 כוס
מים - ¾ כוסות
אופן הכנת האורז:
  1. הרתיחו מים עם שמן, מלח ופלפל לבן בסיר.
  2. הוסיפו את האורז, הנמיכו את הלהבה ובשלו למשך כ-20 דקות.
  3. העבירו לתבנית עגולה מסיליקון או מטאפרוור, הדקו ויישרו לקבלת הצורה והשאירו בצד לצינון.
  4. המנה שלכם מוכנה. כעת הפכו את הכלי על מגש מנחושת וסדרו מסביב פירות יבשים ושקדים מולבנים. preperation מקור תמונה: yafchuk
אופן הכנת הטנזיה:
  1. הכניסו לסיר פירות יבשים, שמן, מים, סוכר ולימון וערבבו עם כף מעץ.
  2. בשלו על להבה נמוכה למשך כ-20 דקות, עד שיתרככו הפירות היבשים.
מקור: יפה ימין
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.