header

מתכון לקציצות פרסה ובשר של שי-לי ליפא

זה אולי המאכל שהכי מסמל עבורי בית וגם חגים. בכל ראש השנה ופסח אמא שלי מטגנת כמות ענקית של קציצות, והן נחטפות עוד לפני ארוחת  החג (לפעמים ישר מהמחבת). הסוד שלהן הוא במינון: המון פרסה ומעט בשר ופירורי לחם (או קמח מצה) וגם טיגון עדין רק עד הזהבה קלה, שאולי  בא על חשבון הפריכות החיצונית, אבל הטעם הבצלי המתקתק - משגע. החלק הקשה במתכון הוא ניקוי הכרישה, כי היא מחביאה בתוכה חול.  הכי נוח לחצות את הגבעולים לאורכם, לפתוח מעט את השכבות, להניח בקערת מים גדולה לכמה דקות ואחר כך לשטוף בהרבה מים זורמים. סוד  ההצלחה של המתכון הוא בסחיטה יסודית של הפרסה לאחר הבישול- כך הקציצות יוצאות יציבות ובעלות טעם מרוכז וטוב יותר. 

למתכונים נוספים מהאתר "על השולחן"

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות פרסה ובשר של שי-לי ליפא
רכיבים לקציצות פרסה:
פרסה - ½1 קג' (משקל נקי, חצויה לאורכה, חתוכה למקטעים ושטופה היטב)
בשר בקר טחון - 300 גר' (טרי)
קמח מצה - ⅓ כוס (או פירורי לחם)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם (גרוס)
שמן - לטיגון
אופן הכנת הקציצות פרסה:
  1. מבשלים את הפרסה בסיר גדול עם הרבה מים כ-45 דקות עד שהיא רכה מאוד. מסננים, מצננים וסוחטים היטב.
  2. טוחנים את הפרסה במטחנת בשר או במעבד מזון בפולסים עד שהיא קצוצה גס.
  3. מעבירים לקערה, מוסיפים בשר, ביצים ופירורי לחם או קמח מצה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  4. יוצקים שמן בגובה ½ ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מטגנים קציצה קטנטנה לניסיון. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  5. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ ופוחסים לקציצות.
  6. מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  7. מגישים קר, חם או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה אפשר לחמם כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.
טיפ השף:
ניתן להמיר את בשר הבקר בבשר פרגית טחון באותה כמות.
ניתן להוסיף לתערובת כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, שמיר, נענע) קצוצים גס.
מקור: שי-לי ליפא
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.