בסלט הבא יש שילוב אהוב במיוחד של סלק מתקתק עם גבינה מלוחה, ויחד עם האגוזים תקבלו מנה שתספק לכם את ארבעת אבות המזון החיוניים וגם אנרגיה מתמשכת לאורך כל היום.
אופן הכנת הסלט סלק:
-
הכניסו את הסלקים החצויים לסיר בינוני, הוסיפו להם מים עד לכיסוי מלא והניחו את הסיר על להבה בינונית-גבוהה. בשלו את הסלק במשך 20-30 דקות או עד שהוא יתרכך ויהיה מבושל.
-
בזמן בישול הסלק, חממו מחבת על להבה נמוכה-בינונית וקלו עליה את אגוזי המלך.
-
הוסיפו לאגוזים הקלויים במחבת את סירופ המייפל וערבבו עד שהם יהיו מצופים לחלוטין. הסירו מהלהבה והניחו לצינון בצד.
-
בקערה קטנה ערבבו יחד חומץ בלסמי, מיץ תפוזים/לימון ושמן זית עד לקבלת רוטב במרקם אחיד.
-
לאחר שהסלק יתבשל, הניחו אותו לצינון וחתכו אותו לקוביות או פרוסות בגודל הרצוי.
-
פזרו תערובת עלים לסלט על צלחת הגשה, ומעליהם גם את אגוזי המלך, הסלק וגבינת העיזים. טפטפו את הרוטב על הסלט והגישו.
מקור: דנית.ב