header

מתכון לביצה סקוטית מסורתית

ביצה סקוטית היא מנה אנגלית טיפוסית ופשוטה מאוד להכנה, כאשר את הרכיבים ניתן למצוא בכל מטבח. זוהי מנה קטנה ומזינה, המתאימה להגשה כמנה ראשונה או כתוספת לצד לחם חם.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לביצה סקוטית מסורתית
רכיבים לביצה סקוטית:
קמח לבן - ¼ כוס
פירורי לחם - ½ כוס
שמן - ½ כוס (לטיגון)
אופן הכנת הביצה סקוטית:
  1. הכניסו 6 ביצים לתוך סיר וכסו אותן במים קרים. סגרו את הסיר ותנו לביצים להתבשל על אש קטנה כ-5 דקות.
  2. הורידו את הסיר מהאש, שטפו את הביצים במים קרים, וכאשר הן קרות מספיק בכדי לאחוז בהן, הוציאו אותן מהסיר, קלפו והניחו בצד.
  3. מעכו את הנקניקיות ושטחו אותן עד כמה שניתן ל-6 קציצות דקות.
  4. עטפו את הביצים הקלופות בציפוי הנקניקיות.
  5. שימו את הקמח, החלמון ופירורי הלחם ב-3 קעריות נפרדות. צפו את הביצים העטופות בקמח ולאחר מכן בחלמון ובפירורי הלחם.
  6. כוונו את התנור לחום של 190 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  7. מזגו את השמן לסיר בינוני וחממו אותו על להבה בינונית-גבוהה. הכניסו את הביצים המצופות, בקבוצות של 2 בכל פעם, אל תוך השמן וטגנו אותן עד שהן מזהיבות מכל צדיהן.
  8. הוציאו את הביצים מהסיר עם השמן, העבירו לתבנית המרופדת בנייר אפייה והכניסו לתנור למשך 5 דקות. הוציאו והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.