header

מתכון לסלט ניסואז עם כוסמין

לסלט הזה יש טעם אגוזי ומרקם מענג במיוחד שהפך אותו לאורח קבוע על כמעט כל ארוחה חגיגית שאני עורכת בביתי. כל מנה תעניק לגופכם כ-28 גרם חלבון שיתרמו רבות לתחושת השובע שלכם ויספקו לכם אנרגיה עבור המשך היום. 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
מתכון לסלט ניסואז עם כוסמין
רכיבים לסלט ניסואז וכוסמין:
מים - לבישול
קרח - לעצירת בישול השעועית הירוקה
מלח - 1 כפית
שעועית ירוקה - 220 גר' (חתוכה לחתיכות באורך 2.5 ס"מ לערך)
כוסמין - 1 כוס (מומלץ להשרות במים במשך לילה שלם)
פלפל אדום - 1 (או צהוב חתוך לקוביות)
סלרי - 1 (גבעול קצוץ דק)
בצל - ½ כוס (קצוץ דק, מומלץ להשתמש בבצל סגול)
זיתי ניסואז - ½ כוס (או קלמטה מגולענים וחצויים לחצאים או רבעים)
עגבניות מיובשות - ½ כוס (פרוסות דק ללא נוזלים)
צלפים - 2 כפות
לבבות ארטישוק - 280 גר' (חתוכים לרבעים)
טונה בהירה - 200 גר' (ללא נוזלים ומגוררת)
ביצים קשות - 6 ( חתוכות לרבעים)
רכיבים לרוטב לסלט:
מיץ לימון - מ-1 לימון
גרידת לימון - מ-1 לימון (מקליפת אותו הלימון)
בצלצל שאלוט - 1 (טחון)
טרגון - 2 כפות (קצוץ)
שמן זית - ⅓ כוס
חרדל - 1 כף
מלח גס - ½ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
אופן הכנת הסלט ניסואז וכוסמין:
  1. מלאו חצי קערה בינונית ועמוקה בקרח ומים, והניחו בצד.
  2. מלאו חצי סיר בינוני במים, הוסיפו כפית מלח, כסו את הסיר במכסה והניחו אותו על להבה גבוהה, עד שיגיע לרתיחה. לאחר מכן, הסירו את המכסה, הוסיפו את השעועית הירוקה ובשלו אותה במשך 5-4 דקות, או עד שתתרכך. בתום זמן בישולה, הוציאו באמצעות כף מחוררת את השעועית והעבירו אותה לקערת המים והקרח על מנת לעצור את הבישול. את מי השעועית המבושלים יש להשאיר בשביל השלב הבא.
  3. בשלו את הכוסמין בהתאם להוראות המופיעות על גבי האריזה, כשיש לבשלה במי השעועית המבושלים ולהוסיף מים רגילים במידת הצורך. עם סיום הבישול, יש לסנן את הכוסמין במסננת, ולהחזיר אותה לאותו הסיר לאחר ששפכתם את הנוזל מתוכו. לאחר מכן הניחו את המכסה על הסיר ושימו אותו בצד למשך 10 דקות ואז להסיר את המכסה ולערבב מעט את הכוסמין באמצעות מזלג. preperation
  4. הכניסו לקערה גדולה פלפל, סלרי, בצל, זיתים, עגבניות מיובשות, צלפים, לבבות ארטישוק וטונה וערבבו אותם היטב.
  5. הוסיפו את הכוסמין והשעועית לקערת הירקות וערבבו היטב. לאחר מכן צקו את הרוטב על גבי הסלט, וערבבו היטב עד שכל הרכיבים יספחו את טעמו של הרוטב. לבסוף, הגישו את הסלט בקערות הגשה, וקשטו עם חתיכות הביצה הקשה.
אופן הכנת הרוטב לסלט:
  1. הכניסו לקערה בינונית גרידת ומיץ לימון, שאלוט, טרגון, חומץ, שמן זית, חרדל, מלח ופלפל וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מקור: רבקה.א
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.