header

מתכון לעוגת שוקולד צ'יפס

את העוגה הזאת אני ממליצה לכם להכין בכל פעם שמתחשק לכם או לילדיכם משהו מתוק. בנוסף לעובדה שהיא טעימה מאוד, היא גם קלה מאוד להכנה ומכילה חומרים שניתן למצוא כמעט בכל בית. מלבד זאת, תוכלו להכין את העוגה לפי טעמכם האישי, שכן טיפות השוקולד צ'יפס קיימות במגוון טעמי השוקולד השונים ואלו יאפשרו לכם "לתבל" את העוגה כפי שאתם אוהבים.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת שוקולד צ'יפס
רכיבים לעוגת שוקוצ'יפס:
קמח - ½1 כוסות
סוכר חום - 1 כוס
אבקת קקאו - ¼ כוס (לא ממותק)
סודה לשתייה - 1 כפית
מלח - 1 כפית
חומץ - 1 כפית
שמן צמחי - ⅓ כוס
תמצית וניל - 2 כפיות
חלב - 1 כוס
שוקולד צ'יפס - 1 כוס ( לבחירתכם: חלב, לבן, מריר או שילוב שלהם)
אופן הכנת העוגת שוקוצ'יפס:
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות ומשמנים תבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ בחמאה או בתרסיס שמן.
  2. מערבבים יחד בקערה קמח, סוכר חום, אבקת קקאו, סודה לשתייה ומלח.
  3. יוצרים 3 "גומות" בתוך התערובת ומוזגים לתוך אחת מהן שמן, לתוך השנייה חומץ ולתוך השלישית תמצית וניל. שופכים מעל הכל את כוס החלב ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  4. יוצקים את הבלילה אל תוך התבנית ומפזרים מלמעלה באופן אחיד את כל כמות השוקולד צ'יפס.
  5. אופים במשך כ-30 דקות, בודקים בעזרת קיסם שיניים שהעוגה אפויה (הפעם נרצה שהקיסם יצא ממרכז עם העוגה כשהוא עטוף במעט בפירורים לחים). מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר למשך 15 דקות.
מקור: אביה ג.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.