header

מתכון לסטייק צלוי עם רוזמרין וטימין בנוסח לונדון

עם כל הכבוד לאנטריקוט ולסינטה המוכרים והאהובים, אפשר להכין סטייקים נהדרים מעוד מגוון של נתחים והיום אתם תגלו בדיוק כיצד. הכוכב של המתכון שלנו הוא הפלאנק סטייק (נתח מספר 17), נתח עבה ועשיר בטעם שהוא חלק מבטן הפרה ובשנים האחרונות החל לזכות ביותר פופולריות ובכבוד שמגיע לו. זהו נתח שמתאים מאוד להשרייה ברוטב, צלייה ואז הגשה כשהוא חתוך לרצועות, וככה בדיוק תכינו אותו לצד תוספת נפלאה של עשבי תיבול כגון רוזמרין וטימין.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לסטייק צלוי עם רוזמרין וטימין בנוסח לונדון מקור תמונה: foodandwine.com
רכיבים לסטייק צלוי עם רוזמרין וטימין:
פלאנק סטייק (סטייק מספר 17) - במשקל 750 גרם (רצוי ללא הרבה שומן)
שמן ענבים - 3 כפות (או כל שמן צמחי אחר)
חרדל דיז'ון - 2 כפות
מלח גס - 1-2 כפות
סוכר חום - 1 כף
שיני שום - 6 (מגוררות)
פלפל שחור - 1-2 כפיות
עלי טימין - 1 כוס
אופן הכנת סטייק צלוי עם רוזמרין וטימין:
  1. הכניסו את הסטייק לשקית אטומה גדולה ובצד ערבבו בקערה חומץ, 2 כפות שמן, רוטב ווסטרשייר, חרדל, מלח לפי הטעם (בין כף ל-2 כפות), פלפל שחור, סוכר חום ושום, עד שהסוכר והמלח מתמוססים.
  2. העבירו את המרינדה לשקית ביחד עם הסטייק, נערו והזיזו אותו ברוטב כדי להבטיח כיסוי מלא, איטמו את השקית והכניסו למקרר למשך 2 עד 24 שעות.
  3. הוציאו את הסטייק מהמקרר ותנו לו לחזור לטמפרטורת החדר כ-15 דקות לפני תחילת הבישול. לאחר תום הזמן הזה, הוציאו את הסטייק מהרוטב, נערו קלות, הניחו על צלחת מכוסה בנייר סופג וספגו קלות נוזלים מצדי הסטייק והחלק העליון בעזרת נייר סופג נוסף. במרינדה כבר אין יותר צורך עבור המתכון הזה.
  4. מרחו על הסטייק את כף השמן שנותרה, ואז הניחו אותו על מחבת צלייה מתאימה לתנור או על רשת צלייה מעל תבנית מכוסה בנייר אלומיניום.
  5. חממו תנור למצב צלייה על טמפרטורה גבוהה ובינתיים שיטפו ופזרו את עלי הרוזמרין והטימין על כלי הגשה.
  6. הכניסו את הסטייק לתנור החם ומקמו אותו במרחק של 8-10 ס"מ ממקור החום. צלו למשך 5 דקות ואז הוציאו בזהירות את המחבת או הרשת מהתנור, היפכו את הסטייק וצלו למשך כ-3 דקות נוספות עד להגעה לטמפרטורה הרצויה; כ-55 עד 60 מעלות צלזיוס למידת עשייה מדיום (יש להשתמש במדחום לבשר).
  7. עם הגעה לטמפרטורה הרצויה, הוציאו את הסטייק מהתנור והניחו על הכלי עם עשבי התיבול. כסו את הכלי והסטייק על נייר אלומיניום (זהירות הוא עדיין חם) וחכו 10-15 דקות.
  8. הסירו את הכיסוי מהסטייק, חיתכו אותו לרצועות בעובי של קצת יותר מחצי ס"מ, קשטו אותן בקצת עשבי תיבול והגישו לשולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.