header

מתכון לבגט צרפתי תוצרת בית

הבגט הוא לחם צרפתי צר וארוך בעל ציפוי קרום פריך. בשנת 1920 נאסר על האופים על פי חוק לעבוד לפני השעה 4:00 בבוקר ומכיוון שלא היה להם מספיק זמן לאפות את הלחם המסורתי העגול, הם החלו להכין אותו בצורה מאורכת והבינו שכך האפייה מתקצרת. יש הטוענים כי הבגט הצרפתי לא משתווה לשום בגט הנמכר בארצנו הקטנטונת והנה כמה סיבות לכך:

  • את הלחם הצרפתי מכינים מידי יום ואילו בארץ הוא מגיע קפוא מהמפעלים ונאפה בתנור רגיל לעומת תנורי האבן הצרפתיים, המעניקים לציפוי מכת חום והופכים אותו פריך ומהנה במיוחד.
  • הבגטים בארץ מכילים חומרים משמרים ומשפרי אפייה, לעומת הבגט המסורתי – לפי חוק הלחם הצרפתי שנחקק בשנת 1993 נאסר להוסיף משפרים ומשמרים ללחמים, חוק צרפתי נוסף קובע כי על הבגט להיות מורכב מארבעה מרכיבים בלבד: קמח, שמרים, מים ומלח.
  • בצרפת לאחר השעה 12:00 נהוג לאסוף את הבגטים שלא נמכרו ולהשתמש בהם כקרוסטיני או ברוסקטה. לעומת זאת ברשתות השיווק תוכלו למצוא לא מעט פעמים בגט קשה כמו "אבן".
מתכון לבגט: בגטים בחנות

אפשר להכין את הבגט בשתי דרכים:

1. לערבב את כל הרכיבים כולל השמרים יחד עד קבלת בצק אחיד.

2. הדרך הארוכה יותר: מכינים פוליש - מערבבים קמח ומים עם כמות שמרים קטנה, שומרים בקירור במהלך הלילה, למחרת מוסיפים לבלילה קמח, מים ושמרים נוספים ויוצרים בצק.

את המתכון הבא בחרתי להכין בשיטה המקוצרת, ההתפחה הכפולה מעניקה לבצק אווריריות נהדרת, החום הגבוה שאליו נכנס הבצק מעניק את הפריכות מבחוץ, והמים בתחתית יוצרים אדים ותורמים לפריכות כפולה. 

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים בגט צרפתי:

שמן זית: אינו רכיב חובה, אך הוא משפר את הטעם, המרקם והרכות.  

סוכר: אפשר להוסיף כפית סוכר כדי להמתיק מעט את טעם הבגט, לא חובה. 

יצירת החריצים: את החריצים בבצק עושים בעזרת סכין חדה/תער גילוח, חריצת הבצק מונעת ממנו להתבקע ומשחררת את האוויר שלא יהיה כלוא בפנים ויגרום לבצק "להתפוצץ".

מים: את המים בכלי המיועד לאידוי בתוך התנור, אפשר להחליף בכמה קוביות קרח. 

צינון: מומלץ לצנן את הבגטים על גבי רשת צינון ולא בתוך התבנית עצמה, אחרת הלחם יהיה לח ומעט רטוב בתחתית ויפגע בפריכות.

אחסון: כדי למנוע את התייבשות והתקשחות הבגט עטפו אותו בנייר ולאחר מכן בשקית.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות יחידות: 3
רמת קושי: קל
מתכון לבגט צרפתי תוצרת בית
רכיבים לבגט צרפתי:
קמח - 500 גרם
שמרים יבשים - 1 כפית
מלח - 1 כפית
שמן זית - 1 כף
מים - ½1 כוסות
אופן הכנת בגט צרפתי:
  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים מים עם שמרים ומערבלים.
  2. מוסיפים: קמח, שמן זית ומלח, ולשים על מהירות בינונית-נמוכה, כ-5-7 דקות, עד קבלת בצק אחיד, רך וגמיש.
  3. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה לפחות כשעה.
  4. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מעבירים אותו למשטח מעט מקומח ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים.
  5. מגלגלים כל חלק בצק לגליל ארוך בצורת בגט, בעובי הרצוי, ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
  6. חורצים בעזרת סכין חדה חריצים בבגט, מניחים להתפחה נוספת כשעה.
  7. מחממים את התנור ל-240 מעלות, רגע לפני שמכניסים את התבנית עם הבגטים לתנור מכניסים בזהירות לתחתית התנור כלי חסין חום עם מים, כדי ליצור אדים.
  8. מכניסים את תבנית הבגטים לתנור החם ואופים במשך 20-25 דקות, עד להזהבה - ומתענגים בתיאבון!
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף לבצק: זיתים קצוצים, עגבניות מיובשות, בצל קצוץ מטוגן, עשבי תיבול וכדומה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.