header

מתכון לעוגת וופלים עם שוקולד וחלווה ללא אפייה של סבתא מירי

אחת מהעוגות האהובות עלי, שעד היום מחשבה עליהן מעוררות אצלי זיכרונות ילדות מתוקים, היא עוגת הוופלים - שוקולד וחלווה של אימא שלי. היא קלה ופשוטה להכנה, ללא הקצפה או אפייה. פשוט ממיסים תערובת מתוקה, מורחים עלה, עלה בתערובת השוקולד, והופ למקרר... רק ההמתנה שתתקרר והשוקולד יתייצב גורמת (לי) לחוסר סבלנות שיזכיר לכם את הילדות!

הוופלים נוצרו כבר לפני 2000 שנה, הסינים נהגו להכין אותם במחבת עגולה, מקמח, ביצים וחלב, ולאכול אותם עם אורז או גבינה. עם השנים התגלגל הוופל ושודך לשוקולד ואבקת חלב ממותק, והפך גם לסוג של קינוח. היום הוא עשוי בדרך כלל מקמח, חלבונים וסוכר, הבלילה נאפית בתנור/ במכשיר הטבעה עם דפוס אפיפית היוצר את המרקם המיוחד, עד השחמה, ומתקבלים עלים דקים זהובים ופריכים.

מתכון לעוגת וופלים: עלי וופלים
כמה טיפים לפני שנלמד איך מיכנים עוגת וופלים עם שוקולד וחלווה:
עלי הוופל: המתכון הבא עם עלי וופל עגולים, ניתן למצוא אותם בחנויות המתמחות באפייה, חנויות למוצרים ממזרח אירופה, ולפעמים גם ברשתות השיווק. קיימים וופלים עגולים וגם מלבניים, (את המלבניים יותר פשוט לחתוך), לבחירתכם.
הפיכת המתכון לפרווה: אפשר להחליף את החמאה במחמאה, ואת השמנת בשמנת צמחית. 

המסת התערובת: ניתן להמיס כמו במתכון בסיר על הגז, או במיקרוגל בקערה חסינת חום במשך כמה דקות.

קישוט: את הסוכריות הצבעוניות אפשר להחליף בקוקוס, או שוקולד מגורר לבן או מריר, ואפשר גם להשאיר אותה כמו שהיא, מושלמת עם ציפוי השוקולד.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת וופלים עם שוקולד וחלווה ללא אפייה של סבתא מירי מקור תמונה: צילום נוי פירסט
רכיבים לעוגת וופלים:
עלי וופלים - חבילה (6 יחידות)
חמאה - 200 גרם (או מחמאה)
שמנת - 250 מ"ל (או שמנת צמחית)
רום - פקק (לא חובה)
שוקולד מריר - 200 גרם
חלווה - 250 גרם
נס קפה - כפית
סוכריות לקישוט - לפי הצורך (לא חובה)
קפה - 1 כפית
אופן הכנת עוגת וופלים:
  1. מחממים בסיר על אש נמוכה: חמאה, שמנת, רום, שוקולד מריר, חלווה, כפית קפה. preperation
  2. בוחשים עד שמתקבלת תערובת שוקולדית חלקה, מסירים מהאש ומצננים. preperation
  3. מניחים עלה וופל בתוך תבנית. preperation
  4. יוצקים מעל העלה תערובת שוקולד, כ-3 כפות, ומורחים באופן שווה. preperation
  5. מניחים מעל השוקולד עלה נוסף, ויוצקים עוד מתערובת השוקולד. ממשיכים כך עם כל העלים. preperation
  6. יוצקים את תערובת השוקולד שנותרה מעל העלים, ומורחים בעזרת מברשת את שולי העוגה.
  7. מפזרים סוכריות (לא חובה) ומכניסים למקפיא לשעתיים, עד שהשוקולד מתייצב, אחר כך שומרים במקרר. preperation
טיפ השף:
אפשר להחליף את השוקולד בריבת חלב.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.