header

תבשיל במיה ברוטב עגבניות

במיה – עד שלא נתקלים במנה טובה שמוציאה ממנה את הטעם המיוחד שעושה חשק לעוד (כמו במתכון בהמשך), הרוב לא מחבבים אותה ולא מתחברים לריריות היוצאת ממנה. היא נהדרת כתוספת לתבשילים ונזידים המצריכים בישול יחסית קצר של כ-20-30 דקות, ונפלאה גם עם דגים וקציצות ואפילו רק עם אורז לבן.

במיה

נתחיל עם כמה עובדות על הבמיה ונסיים במתכון קל, מעולה ומלא טעמים נפלאים של הבלוגרית לימור בוחניק מהבלוג 'עכשיו לימור', שהיא גם בעלת קבוצת הפייסבוק פותחים שולחןהמתכון קל להכנה, טעים, ואין לי ספק שיגרום גם למי שלא מחבב את הירק הבריא והטעים להתחיל לאהוב, להכין ולאכול אותו.

הידעתם?

הבמיה היא ירק ממשפחת החלמיתיים, והיא היחידה במשפחה שנאכלת כתרמיל, לעומת בת משפחה אחרת, החוביזה (חלמית), הנאכלת כצמח בר. אצל הירקן תמצאו אותה בד"כ רק בין החודשים יולי לספטמבר, אך ניתן היום למצוא אותה גם קפואה בכל עונות השנה.

היא נחשבת למזון על - מזון בעל יכולת ריפוי וערכים תזונתיים גבוהים. יש בה 90% מים, 25% חלבון ו-7% פחמימות, לכן היא דלה בקלוריות - יש בה רק כ-33 קלוריות. היא גם מלאה בסיבים תזונתיים, ויטמינים A, C ו-K, אשלגן, חומצה פולית, סידן, ומגנזיום. אין בה כולסטרול או שומן רווי, היא מסייעת באיזון רמת הסוכר בדם, משפרת את יכולת העיכול וספיגת הוויטמינים, יעילה בסילוק רעלים מהכבד ומעולה גם עבור מערכת הלב וכלי הדם.

כל היתרונות הבריאים הללו מגיעים דווקא מהריר שלה. כדי לשמור על הערך התזונתי הגבוה מומלץ להקפיץ אותה בווק או במחבת, לאדות או לאפות בתנור, מאשר לטגן בשמן עמוק (אפשר להכין אותה גם כבושה). אם החלטתם להכין ולהקפיא, הדרך הכי טובה היא לקטום את קצוות התרמיל ואז להקפיא.

ואם כבר הזכרתי את קצה הגבעול אז ארחיב: קצה הגבעול מלא בסיבים נעימים לאכילה. מומלץ לקטום מעט את קצה הגבעול אך חשוב לעשות זה בעדינות מבלי לפגוע בירק עצמו, דבר העלול לפצוע את הזרעים ולגרום לריריות להיות מאוד מורגשות ודומיננטיות. קיימות שתי שיטות להפחתת הריריות, אחת היא לטבול בחומץ את הבמיה ולייבש אותה לפני הבישול, והשנייה היא להקפיא ולחתוך לחתיכות כשהיא עדיין קפואה.

שתי נקודות חשובות:

1. עדיף לא לקלף את הבמיה - הקילוף יפגע באיכותה.

2. חשוב לייבש אותה לגמרי לפני הבישול. אפשר להכניס אותה לתנור ל-10 דקות בחום בינוני עד לקבלת גוון זהוב, ואפשר לייבש על גבי מגבת או מגש.

 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
תבשיל במיה ברוטב עגבניות
רכיבים לבמיה ברוטב עגבניות:
שקית במיה קפואה - 600 גרם (או במיה טרייה)
שמן - כף
שיני שום - 3-4 שיני שום (קלופות ופרוסות)
עגבניות - 2 עגבניות (חתוכות לקוביות או כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים)
לימון - 2 (אחד פרוס לפרוסות דקות והשני סחוט)
מלח - כפית שטוחה
פלפל שחור - ¼ כפית
סוכר - ½ כפית
מים חמים - כ-3 כוסות (תלוי בגודל הסיר)
אופן הכנת במיה ברוטב עגבניות:
  1. מחממים מחבת עמוקה או סיר, מוסיפים את הבמיה הקפואה (אין צורך להפשיר) ומבשלים אותה עד שכל הנוזלים מתאדים. preperation
  2. מוסיפים את השמן למחבת ומערבבים.
  3. פורסים את השום ומוסיפים למחבת, מערבבים ומטגנים כ-2 דקות.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות, קוביות העגבניות (או העגבניות המרוסקות) ואת פרוסות הלימון (חשוב כמובן להוציא לפני את החרצנים).
  5. מוסיפים את התבלינים: מלח, פלפל וסוכר, ומערבבים היטב.
  6. ממלאים את הסיר במים עד כיסוי הבמיה. preperation
  7. מוסיפים את הלימון הסחוט ומערבבים.
  8. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות, עד שהבמיה נהיית רכה. מומולץ לערבב מידי פעם ולבשל עם מכסה סגור.
  9. טועמים ואם צריך משפרים טעמים. preperation
טיפ השף:
  • מומלץ להגיש עם אורז לבן.
  •  לקיצור תהליך הבישול אפשר לטגן את הבמיה טיגון קצר וקל לפני הבישול. 
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.