header

מתכון לפסטה בסגנון אמריקאי-מקסיקני

אנחנו חשבנו שכבר אי אפשר להפתיע אותנו עם גרסאות שונות לפסטה, אבל אחרי שראינו את המתכון המיוחד הזה לפסטה בהשראת המאכל המקסיקני-אמריקאי פג'יטה, גם אנחנו נשארנו פעורי פה. הפתיעו את עצמכם או את משפחתכם עם מנת פסטה משובחת וצבעונית, עשירה במגוון ירקות וגבינות, שתשמח כל בטן רעבה!
זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
רכיבים למתכון לפסטה בסגנון אמריקאי-מקסיקני:
פלפל צהוב - 1 (חתוך לרצועות)
פלפל ירוק - 1 (חתוך לרצועות)
פלפל אדום - 1 (חתוך לרצועות)
פטריות - ½2 כוסות (כ-185 גרם, חתוכות)
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
פפריקה - 1 כף
אבקת שום - 1 כף
כמון - 1 כף
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - 1 כפית
שמן זית - 3 כפות
פסטה פנה - 400 גרם (לפני בישול)
גבינת מונטריי ג'ק - 3 כוסות (או כל גבינה קשה אחרת לטעמכם, כ-300 גרם, מגורדת)
שמנת חמוצה - ½1 כוסות (כ-345 גרם)
אופן הכנת המתכון לפסטה בסגנון אמריקאי-מקסיקני:
  1. חממו מראש את התנור ל-200 מעלות.
  2. על גבי תבנית אפייה פזרו את הפלפלים בכל הצבעים, הפטריות והבצל.
  3. בקערה קטנה ערבבו את אבקת הצ'ילי, הפפריקה, אבקת השום, הכמון, המלח והפלפל השחור.
  4. זלפו את שמן הזית וחצי מתערובת התבלינים על גבי הירקות שבתבנית, וטלטלו קלות את המגש עד לכיסוי מלא.
  5. אפו את הירקות במשך כ-30 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד להתרככות.
  6. בסיר גדול עם מים רותחים בשלו את הפסטה בהתאם להוראות היצרן המוטבעות על האריזה. בסיום העבירו למסננת, אך שמרו כוס אחת ממי הפסטה בצד.
  7. החזירו את הפסטה המסוננת לסיר ומעליה הוסיפו את הירקות הצלויים. הוסיפו את שאר תערובת התבלינים, את כוס מי הפסטה ואת השמנת, וערבבו היטב.
  8. פזרו באופן שווה את הפסטה עם הירקות על תבנית אפייה ופזרו את פירורי הגבינה הקשה מעל (פלפל ג'ק או כל אחת אחרת שבחרתם).
  9. אפו במשך כ-15 דקות, עד שהגבינה מקבלת גוון זהוב-חום. לאחר מכן אפשרו לפסטה להתקרר במשך כ-5 דקות עד להגשה.
  10. העבירו מנה נכבדת של פסטה עם ירקות צלויים לצלחת, קשטו עם מעט פטרוזיליה קצוצה טרייה - ואכלו בתאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.