header

מתכון ללביבות תפוח אדמה וגבינת צ'דר

לביבה, לאטקעס או עארוק הם שמות שונים לאותו מאכל אהוב של קציצות נימוחות העשויות מתפוח אדמה, שרבים מאיתנו אוהבים לאכול במהלך חג החנוכה או הפסח. אבל לא משנה באיזה שם אנחנו מכירים אותה, או מתי אנחנו בוחרים לאכול אותה, אנחנו בטוחים שהיא אחד המאכלים הכיפיים ביותר שאפשר להגיש על כל שולחן. אז כדי שגם אתם תוכלו להכין אותן בבית בקלות, ולא רק בימי החג, אנו רוצים להכיר לכם את המתכון הנפלא שלנו ללביבות תפוחי אדמה פריכות אך נימוחות הודות לנגיעות המלטפות והרכות של גבינת הצ'דר.
זמן הכנה: 20 דקות
כמות יחידות: 12
רמת קושי: קל
רכיבים למתכון ללביבות תפוח אדמה וגבינת צ'דר:
גבינת צ'דר - ⅔ כוס (מגורדת)
בצל ירוק - 5-10 גבעולים (חתוכים, ועוד קצת לקישוט)
ביצה - 1 או 2 (טרופה קלות)
קמח לבן - 3 כפות + ½ כוס (מופרדות, ועוד במידת הצורך)
שמן - כ-½ כוס (לטיגון)
שמנת חמוצה - לפי הטעם (להגשה)
מלח - קורט
אופן הכנת המתכון ללביבות תפוח אדמה וגבינת צ'דר:
  1. בקערה גדולה ערבבו יחד את מחית תפוחי האדמה, גבינת הצ'דר, הבצל הירוק, הביצה ו-3 כפות הקמח הלבן עד לקבלת מרקם אחיד. אם לאחר הערבוב העיסה יבשה מדי הוסיפו ביצה אחת; אם היא נוזלית מדי הוסיפו מעט קמח בפעימות.
  2. באמצעות הידיים חלקו את התערובת ל-12 חלקים, שמכל אחד מהם יש ליצור כדור ולמעוך בעדינות לצורה של לביבה (כל לביבה צריכה להיות בעובי של כ-½1 ס"מ).
  3. שפכו את ½ כוס הקמח אל תוך צלחת שטוחה, פזרו אותו היטב וצפו בזהירות כל אחת מהלביבות בקמח.
  4. חממו שמן במחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית, ודאו כי הוא מכסה היטב את כל תחתית המחבת וטגנו את הלביבות בקבוצות קטנות במשך כ-3-4 דקות כל אחת, עד לקבלת גוון חום-זהוב ומרקם פריך. במידת הצורך הוסיפו שמן למחבת. השתדלו לא להפוך את הלביבות מוקדם מדי כדי להבטיח שהן יקבלו פריכות.
  5. העבירו את הלביבות המטוגנות אל צלחת שעליה מונח נייר סופג ופזרו מיד קורט של מלח מעל כולן. הגישו אותן לצד שמנת חמוצה וקשטו בחתיכות בצל ירוק - בתאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.