header

מתכון לאגסים אפויים ומתוקים ממולאים בכל טוב

המתכון הבא הוא קל להכנה ומפיק קינוח מפנק וטעים עם מרקם רך ונימוח, ללא תוספת סוכר. נשמע מעניין? אם כן, אתם מוזמנים להתחיל להכין אותו כבר עכשיו! ככל הנראה יש לכם את כל המצרכים במטבח, ואתם צריכים להשקיע רק 10 דקות בהכנה, שאחריה יצאו לכם 8 חצאי אגסים אפויים מתוקים וממולאים בכל טוב, שמומלץ להגיש עם גלידת וניל או קצפת.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות יחידות: 8
רמת קושי: קל
מתכון לאגסים אפויים ומתוקים ממולאים בכל טוב מקור תמונה: natashaskitchen.com
רכיבים למתכון לאגסים אפויים מתוקים ממולאים:
אגסים - 4 בינוניים (מסוג בוסק, אנז'ו או ברטלט)
פתיתי שיבולת שועל עבים - 20 גרם (להכנת גרנולה - לא להכנה מהירה)
אגוזי פקאן או מלך - 24 גרם (קצוצים גס)
חמוציות מיובשות - 30 גרם (קצוצות גס)
קינמון - ¼ כפית (ועוד קצת לפיזור מעל האגסים לפני האפייה)
סירופ מייפל - 2 כפות (ועוד קצת להגשה)
חמאה מומסת - 2 כפות (ועוד קצת לשימון תבנית האפייה)
אופן הכנת המתכון לאגסים אפויים מתוקים ממולאים:
  1. חממו את התנור מראש ל-190 מעלות עם מדף אחד במרכזו, ושמנו באמצעות חמאה תבנית לתבשיל בגודל 23X33 ס"מ.
  2. בקערה קטנה ערבבו יחדיו את שיבולת השועל, אגוזי הפקאן, החמוציות והקינמון. זלפו מעל סירופ מייפל ואת 2 הכפות של החמאה המומסת וערבבו עד שהכל מתגבש.
  3. חתכו את האגסים לחצי, הסירו את הזרעים עם כפית וחתכו מעט מחלקו האחורי של כל חצי אגס כך שיוכל לשבת ביציבות על משטח שטוח מבלי להתגלגל לצדדים.
  4. סדרו את האגסים על התבנית וחלקו בין כולם את המילוי. לאחר מכן בזקו עוד קצת קינמון על כל האגסים.
  5. אפו בתנור למשך 25-30 דקות (בהתאם לגודל ורמת הקשיחות של האגסים) – עד שהם רכים.
  6. להגשה תוכלו לזלוף מעל עוד סירופ מייפל, או שתגישו עם גלידת וניל או קצפת.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.