header

מתכון לבניצה – מאפה נפלא מהמטבח הבולגרי

מחפשים מאפה מיוחד שנראה כמו פשטידה חלבית מופלאה? הכירו מנה בולגרית עתיקה בשם בניצה, שהוכנה כבר לפני שנים רבות גם באלבניה, סרביה ויוון, ואומצה באהבה גם על ידי שאר מדינות האימפריה העות'מאנית. אנו בטוחים שגם אתם תתלהבו ממנה ושהאורחים שלכם יבקשו מכם להכין אותה שוב ושוב, אז הכירו את הכוכבת החדשה של הארוחות החלביות שלכם!

זמן הכנה: 45 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לבניצה – מאפה נפלא מהמטבח הבולגרי מקור תמונה: 196flavors
רכיבים למתכון לבניצה:
יוגורט - 340 גרם (מומלץ מחלב עזים)
גבינה בולגרית - 220 גרם (מפוררת, אפשר להחליף בגבינת פטה באותה כמות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בצק פילו - 12 דפים
חמאה - 120 גרם (8 כפות, מומסת)
אופן הכנת המתכון לבניצה:
  1. טרפו בקערה את 4 הביצים עם היוגורט.
  2. הוסיפו לקערה את הגבינה, המלח והפלפל, והמשיכו לערבב.
  3. הניחו 2 דפים מבצק הפילו אחד על גבי השני, והברישו את העליון בחמאה המומסת.
  4. הניחו על גבי שני הדפים הללו דף שלישי והברישו גם אותו בחמאה.
  5. הפכו את ערימת הדפים הזו והברישו בחמאה את הצד הלא מוברש שלה.
  6. מרחו ¼ מתערובת הגבינה והביצים על גבי החלק העליון של ערימת הדפים.
  7. גלגלו את ערימת הדפים המרוחה עד לקבלת גליל רולדה ארוך.
  8. חזרו על התהליך עם שאר דפי הפילו, כך שיהיו לכם עוד 3 גלילים שכאלו.
  9. הניחו נייר אפייה על גבי תבנית אפייה עגולה בקוטר של כ-25 ס"מ.
  10. הניחו במרכזה קצה של אחד מהגלילים, וצרו עימו מעין שבלול המקיף אותו. המשיכו אותו עם שאר הגלילים.
  11. טרפו את החלמון עם החמאה המומסת שנותרה לכם, והברישו עימם את החלק העליון של הבניצה.
  12. הכניסו את הבניצה לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, למשך כ-25 דקות או עד להשחמה.
  13. שיהיה בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.