header

מתכון לתבשיל חצילים וחומוס לקוסקוס

בין אם אתם שייכים לסוג האנשים שמכין קוסקוס בעצמו מאפס, או שלחלופין אתם מאלה שנוהגים לרכוש ולבשל את הסוגים המוכנים מראש שרק צריך להשרות במים - כך או כך סביר להניח שתסכימו איתנו שהתוספת שבאה עם הקוסקוס היא כמעט תמיד הכוכב האמיתי שמעניק למנה את טעמה. בעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להכין תבשיל עם טעם עמוק ועשיר של חצילים, עגבניות וחומוס עם תבלינים נהדרים, שעושה זאת בצורה נהדרת ומפתיעה שאולי עוד לא טעמתם בעבר. תוספת של צימוקים או אפרסקים מיובשים נותנת לחגיגה הזאת גם מתיקות עדינה שעושה טוב בפה, ואם התיאור הזה כבר מתחיל לעשות לכם תיאבון אז הגיע הזמן לעבור למתכון  ולהתחיל לבשל!

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
מתכון לתבשיל חצילים וחומוס לקוסקוס מקור תמונה: feastingathome.com
רכיבים למתכון לתבשיל חצילים וחומוס לקוסקוס:
חציל - אחד גדול מאוד או שניים קטנים
בצל - 1 (קצוץ)
שיני שום - 6-8 (קצוצות גס)
סלרי - 1 כוס (קצוץ)
פלפל אדום - 1 (קצוץ גס, או גזר גדול)
עגבניות מרוסקות או קצוצות - 400 גרם (אפשר מפחית שימורים)
צימוקים - ⅓ כוס (אפשר להמיר במשמשים מיובשים)
גרגרי חומוס - 250 גרם (ללא נוזלים, שטופים)
ציר ירקות - כוס (מתכון לציר ירקות, או שניתן להכין מאבקת מרק ירקות)
מלח - 2+1 כפיות - מחולקות
שמן זית - 2-4 כפות - מחולקות
כמון - כפית
כוסברה - כפית
קינמון - ¼ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
אופן הכנת מתכון לתבשיל חצילים וחומוס לקוסקוס:
  1. חיתכו את החציל לרבעים ואז לחתיכות בגודל בינוני-קטן ברוחב של כ-3-4 ס"מ. הכניסו לקערת מים קרים גדולה ביחד עם 2 כפיות מלח, ערבבו וכסו עם צלחת או פריט דומה שישמור על כל החתיכות מתחת למים.
  2. לאחר 20 דקות רוקנו את מי המלח מהקערה ויבשו בעדינות את חתיכות החציל עם מגבת או מטלית נייר - אל תשטפו אותן במים חדשים! בינתיים, חממו מראש תנור לחום של 190 מעלות.
  3. חממו על אש בינונית גבוהה סיר הולנדי או מחבת מתאימה לתנור עם 2 כפות שמן והוסיפו כחצי מכמות חתיכות החציל. כסו, בשלו וערבבו עד שהחתיכות מזהיבות משני הצדדים, אין צורך לבשל אותן באופן מוחלט בשלב הזה.
  4. אחרי שהחצי הראשון של חתיכות החציל מוכן העבירו אותן לכלי בצד, הוסיפו שמן במידת הצורך, בשלו את שאר חתיכות החציל והוסיפו אותן לאותו הכלי.
  5. הוסיפו מעט שמן למחבת או לסיר ההולנדי ובשלו את הבצל למשך 2-3 דקות. לאחר מכן הוסיפו שום, סלרי, פלפל אדום, והנמיכו את הלהבה לעוצמה בינונית. בשלו עם כיסוי למשך כ-5 דקות עד שהירקות יתרככו.
  6. הנמיכו את עוצמת האש לחלשה, הוסיפו את כל התבלינים לרבות שארית המלח, עגבניות ביחד עם הנוזלים , צימוקים, ציר ירקות וגרגרי חומוס. הגבירו את האש לעוצמה גבוהה, כסו והביאו לרתיחה תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
  7. הניחו בזהירות את חתיכות החציל בחזרה בתוך כלי הבישול שלכם ונערו אותו קלות כדי לערבב את החציל בתוך הרוטב. המרקם צריך להיות קצת סמיך ודמוי נזיד, אם הוא יבש מדי הוסיפו מעט מים ושמן זית. הכניסו בזהירות עם המכסה לתנור שחומם מראש למשך 20-25 דקות. preperation מקור תמונה: feastingathome.com
  8. בסיום הזמן בתנור החציל אמור להיות מבושל לחלוטין ורך. אם התבשיל נוזלי מדי, החזירו לתנור ללא מכסה למשך כמה דקות נוספות, אם הוא יבש מדי הוסיפו מעט מים וערבבו.
  9. לאחר מכן תנו לו להתקרר מעט, טעמו ותקנו תיבולים במידת הצורך עם מלח, פלפל וראס אל חנות. אם התבשיל קצת מלוח מדי אל תדאגו, הקוסקוס יאזן אותו.
  10. הגישו לצד קוסקוס מוכן שהכנתם לפי ההוראות שעל האריזה או שהכנתם בעצמכם, ושיהיה בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.