header

מתכון ללחם בננות, שוקולד וטחינה

לחם בננות תמיד היה בעיני אחד מסוגי העוגות האהובים ביותר, והעובדה שקל מאוד להכין אותו בהחלט תרמה לכך. עם השנים גם למדתי שרק בגלל שזהו קינוח פשוט - זה לא אומר שאי אפשר להעניק לו טעם עשיר ומורכב, והיום אתם תכירו את השדרוג המושלם למנה האהובה הזאת. מדובר בתוספת של טחינה גולמית ושבבי שוקולד מריר שהופכים את המתכון הזה לפינוק מתוק מומלץ, שיגרום לכם לרצות שהבננות שרכשתם יבשילו כמה שיותר מהר...

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
מתכון ללחם בננות, שוקולד וטחינה מקור תמונה: thehappyfoodie.co.uk
רכיבים למתכון ללחם בננות, שוקולד וטחינה:
בננות - 2 בינוניות-גדולות (בשלות מאוד)
שמן זית - 60 מ"ל (ניתן להחליף בשמן צמחי אחר)
טחינה גולמית - 50 גרם (בטמפרטורת החדר)
ביצה - 1 (גדולה, בטמפרטורת החדר)
סוכר לבן - 50 גרם
סוכר חום - 35 גרם
תמצית וניל - כפית
קמח - 60 גרם
אבקת קקאו - 25 גרם
סודה לשתייה - ½ כפית
מלח - ¼ כפית
שומשום - ½1 כפיות (לקישוט)
אופן הכנת המתכון ללחם בננות, שוקולד וטחינה:
  1. חממו מראש תנור לחום של 170 מעלות ורפדו תבנית לחם בנפח 450 גרם בנייר אפייה.
  2. קלפו ומעכו את הבננות בעזרת מזלג, מיקסר או כל כלי אחר שיהיה נוח לכם, והעבירו לקערה גדולה. הוסיפו את השמן וערבבו קלות, אחר כך הוסיפו גם הטחינה, ערבבו והמשיכו כך גם עם הביצה, הסוכרים ותמצית הווניל.
  3. ערבבו קלות את הקמח, הקקאו והסודה לשתייה בכלי קטן, ואז הוסיפו את התערובת לאט ובזהירות לקערה הגדולה שלכם והמשיכו לערבב את 2 התערובות ביחד במהירות נמוכה.
  4. כאשר כבר אי אפשר לראות גושי אבקה לבנה בתערובת, קפלו לתוכה בעדינות את שבבי השוקולד בעזרת מרית או כלי דומה.
  5. השתמשו באותה המרית כדי להעביר את כל הבלילה לתבנית המוכנה שלכם, פזרו מעל שומשום באופן אחיד והכניסו לתנור.
  6. אפו את לחם הבננות למשך 40-50 דקות, או עד שקיסם שמוחדר למרכזו יוצא יבש למעט קצת שוקולד.
  7. הוציאו את הלחם המוכן מהתנור, תנו לו להתקרר לחלוטין ובתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.