header

מתכון ללחם גבינת שמנת רך ואוורירי

מדפי הלחמים בחנויות עמוסים בכל טוב; לחמי דגנים, לחמים עם תוספות, לחמים מקמחים אקזוטיים ועוד, אך בשום מקום עוד לא ראינו שמוכרים לחם גבינת שמנת רך, עשיר וטעים כל כך! אתם ממש לא צריכים לחכות ליום שבו המוצר הזה יימכר בחנויות, כי אפשר להכין אותו בבית בעזרת המתכון הבא, ותוך כדי למלא את הבית בניחוח אפייה נפלא. כדי שהחיים שלכם יהיו קלים במיוחד, תוכלו לעקוב אחר תהליך ההכנה כפי שהוא מוצג בסרטון שלב אחר שלב.

זמן הכנה: שעה
כמות סועדים: 8
רמת קושי: בינוני
רכיבים ללחם גבינת שמנת:
קמח - ½3 כוסות (437 גרם - ועוד קצת לקימוח משטח העבודה)
סוכר - ¼ כוס (50 גרם)
מלח - 1 כפית (5 גרם)
שמרי אינסטנט - ¼2 כפיות (7 גרם)
ביצה - 2
חלב - 1 כוס (250 מ"ל - ועוד קצת לציפוי)
גבינת שמנת - ⅓ כוס (40 גרם - מרוככת)
חמאה - ¼ כוס (55 גרם - מרוככת)
שמן - לשימון קערה ובצק
אופן הכנת הלחם גבינת שמנת:
  1. הכניסו לקערה גדולה קמח, סוכר, מלח ושמרים. ערבבו היטב ואז הוסיפו ביצה אחת, 250 מ"ל חלב וגבינת שמנת מרוככת.
  2. ערבבו היטב עד שנוצר בצק גס, כסו את הקערה בניילון נצמד וחכו למשך 20 דקות.
  3. לאחר ההמתנה הראשונה, הוסיפו לבצק את החמאה המרוככת, ערבבו עד שהיא נטמעת בו לחלוטין והעבירו אותו למשטח עבודה מקומח.
  4. לושו את הבצק היטב עד שהוא הופך לרך ואלסטי - בסרטון ניתן לראות דוגמה של המרקם והמראה הרצויים.
  5. שמנו קלות קערה (אם משתמשים בקערת ההתפחה הראשונה, יש לנקות ולייבש אותה היטב) הניחו בתוכה את הבצק, שמנו גם את חלקו העליון, כסו בניילון נצמד והמתינו למשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את גודלו.
  6. הבצק התפוח יהיה נפוח למדי, אך דחסו אותו בעזרת האגרופים שלכם כדי להוציא ממנו קצת גזים.
  7. חלקו את הבצק המוכן ל-2 ורדדו אותו בעזרת מערוך. לאחר ששיטחתם כל חצי, גלגלו אותו תוך כדי הידוק תכוף, כפי שמוצג בסרטון.
  8. צבטו את קצוות גליל הבצק שלכם כדי שלא יתפרק, וחלקו אותו ל-8 חלקים שווים.
  9. העבירו את הגלילים החתוכים ל-2 תבניות לחם קטנות, כסו אותן בניילון נצמד והמתינו כ-45 דקות, או עד שהם מכפילים את גודלם. בשלב הזה מומלץ לחשוב מתי להדליק את התנור כדי שיתחמם מראש ל-180 מעלות (חימום תחתון).
  10. ערבבו בקערה קטנה ביצה עם כ-3 כפות חלב, והברישו את התערובת על החלק העליון של הבצק שלכם.
  11. הכניסו את תבניות הלחם לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (חימום תחתון) למשך 25 דקות. בסיום, הוציאו את הלחם מהתנור, תנו לו להתקרר במשך כמה דקות ואכלו בהנאה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.