header

מתכון בריא לקינואה עם צנוברים וצימוקים

כשהייתי ילד אימא שלי נהגה להכין לי מנה פשוטה של אורז עם צנוברים וצימוקים שהייתה אהובה עלי במיוחד. שנים רבות שלא אכלתי אותה והיא כמעט נעלמה מהזיכרון שלי לחלוטין, עד שנתקלתי במתכון הפשוט והבריא הזה, שלוקח את הטעמים של אותה מנת ילדות אהובה למקומות חדשים. בתור התחלה, האורז הפשוט מוחלף בקינואה בריאה שמקבלת מרקם נהדר הודות לקלייה קלה, ותוספת של שום ופטרוזילה מחזקת את הטעם של המנה בעומק ורעננות. נסו את המתכון הזה בעצמכם ותופתעו לגלות איזה טעם נהדר יכול להיות לקינואה!

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון בריא לקינואה עם צנוברים וצימוקים מקור תמונה: foodnetwork.com
רכיבים לקינואה עם צנוברים וצימוקים:
קינואה - 1 כוס (שטופה היטב)
צנוברים - ¼ כוס
שיני שום - 2 (קלופות ופרוסות דק)
פטרוזיליה - ⅓ כוס (קצוצה)
צימוקים - ¼ כוס
שמן זית - 2 כפות
פלפל שחור - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת הקינואה עם צנוברים וצימוקים:
  1. הכניסו את הקינואה לסיר מתאים ובשלו אותה על חום בינוני למשך כ-2 דקות כדי לקלות אותה קלות. הוסיפו ¾1 כוסות מים והביאו לרתיחה.
  2. הנמיכו את החום לבינוני-נמוך, כסו את הסיר ובשלו את הקינואה עד שהמים נספגים - 10-15 דקות.
  3. כשהנוזלים נספגו בתום הבישול, הורידו את הסיר מהאש והשאירו אותו מכוסה למשך 2 דקות.
  4. בינתיים, קלו את הצנוברים על גבי מחבת, על להבה בינונית-גבוהה, תוך כדי ערבוב תכוף עד שהם מזהיבים. בסיום, העבירו אותם לצלחת בצד.
  5. לאותה המחבת הוסיפו שמן זית ושום. טגנו על חום בינוני וערבבו עד שפרוסות השום יזהיבו קלות - כ-2 דקות.
  6. העבירו את השום הזהוב לצלחת עם הצנוברים ושמרו את השמן שנותר במחבת.
  7. הפרידו את הקינואה המוכנה בסיר וערבבו אותה בעזרת מזלג. הוסיפו את הצנוברים, השום, את השמן מהמחבת, הפטרוזיליה, הצימוקים ומיץ הלימון. ערבבו, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם והעבירו לכלי הגשה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.