header

מתכון לדלעת ערמונים ממולאת אורז בר, נקניקיות וחמוציות

בדרך כלל אנחנו רגילים להכין מנות של ממולאים מירקות כמו פלפל, עגבנייה או חציל, אבל עכשיו תתכוננו להפתעה – כי במתכון הבא תלמדו דווקא כיצד להכין מנה שכזו מדלעת הערמונים בעלת הטעם העשיר והמיוחד. השילוב בין דלעת, בשר הנקניקיות ואורז הבר הנהדר יוצר טעמים נפלאים ומתאים כמנה עיקרית, בין אם לארוחת ערב או צהריים.

 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לדלעת ערמונים ממולאת אורז בר, נקניקיות וחמוציות מקור תמונה: whole and heavenly oven
רכיבים לדלעת ערמונים ממולאת אורז בר, נקניקיות וחמוציות:
דלעת ערמונים - 1 (בגודל בינוני, חתוכה לחצי וללא גרעינים)
שמן זית - 2 כפות (מחולקות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בצל יבש - 1 (קטן, קצוץ דק)
שיני שום - 2 (כתושות)
אורז בר - 1 כוס (מבושל)
נקניקיות עוף - 2 (פרוסות דק)
חמוציות - ⅓ כוס
אגוזי פקאן - ¼ כוס
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה דק)
אופן הכנת הדלעת ערמונים ממולאת אורז בר, נקניקיות וחמוציות:
  1. חממו תנור לחום של 200 מעלות.
  2. מרחו את החלק הפנימי של דלעת הערמונים בכף שמן זית ותבלו במלח ופלפל.
  3. צלו את הדלעת בתנור למשך 30-35 דקות עד שהיא מתרככת. בסיום הוציאו מהתנור והניחו בצד.
  4. חממו את כף שמן הזית הנותרת במחבת קטנה על להבה בינונית-גבוהה.
  5. הוסיפו את הבצל והשום למחבת וצרבו אותם 5 דקות עד שיזהיבו קלות.
  6. הכניסו למחבת את אורז הבר, פרוסות הנקניקיות, החמוציות, הפקאנים, הפטרוזיליה ועוד מעט מלח ופלפל, ערבבו והמשיכו בטיגון עוד 1-2 דקות.
  7. בעזרת כף, קחו ממילוי האורז שבמחבת ודחסו לתוך שני חצאי הדלעת שאפיתם.
  8. הכניסו את חצאי הדלעת הממולאים לאפייה נוספת בתנור על חום של 200 מעלות למשך 10 דקות, והגישו. בתיאבון.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.