header

לחם דלעת ערמונים

פרוסה אחת מן הלחם המתקתק והבריא הבא יכולה להוות עבורכם נשנוש קל בין הארוחות, קינוח מתוק לסעודה עיקרית או פתיחה נהדרת ליום בארוחת הבוקר. כך או כך, כדאי לכם מאוד לנסות אותו, כי טעמיו הנהדרים - הנוצרים משילוב דלעת הערמונים האהובה עם שלל תבלינים, אגוזים וגרעינים - פשוט יכבשו את המטבח שלכם.  

 

זמן הכנה: 40 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
לחם דלעת ערמונים מקור תמונה: vintage mixer
רכיבים ללחם דלעת ערמונים:
אגוזי לוז - ¼ כוס
תערובת גרעינים - ¼ כוס (קלופים, לא קלויים, ניתן לערבב גרעיני חמניה, גרעיני דלעת וזרעי צ'יה)
קמח תופח מלא - ¼1 כוס
סודה לשתייה - ¾ כפית
מלח - ¼ כפית
אבקת אפייה - ¼ כפית
קינמון - ¼ כפית
הל - ¼ כפית (לא חובה)
סוכר - ½ כוס
סירופ מייפל - ¼ כוס
שמן קנולה - ¼ כוס (או לחלופין שמן קוקוס)
ביצה - 1 (גדולה)
מים - 2 כפות
קינואה - ¼ כף (לא מבושלת)
סלק - ¼ כוס (חתוך לפרוסות, אפשר גזר לחלופין)
אופן הכנת הלחם דלעת ערמונים:
  1. חממו תנור ל-180 מעלות ושמנו תבנית מלבנית סטנדרטית לאפיית לחם.
  2. קצצו בגסות את אגוזי הלוז והניחו אותם, יחד עם תערובת הגרעינים, בתבנית האפייה. ברגע שהתנור חם, הכניסו את הגרעינים בתבנית לקלייה במשך 8 דקות.
  3. בקערה בינונית ערבבו יחד את כל המרכיבים היבשים, מהקמח ועד ההל.
  4. בקערת מיקסר הניחו את הסוכר, סירופ המייפל, הביצה, השמן ומחית הדלעת וערבבו.
  5. הוסיפו לקערת המיקסר באיטיות את תערובת המרכיבים היבשים יחד עם 2 כפות מים, והמשיכו בערבוב.
  6. הוסיפו לקערת המיקסר ¾ מתערובת האגוזים והגרעינים הקלויים, ביחד עם הקינואה. קפלו פנימה גם את פרוסות הסלק/גזר והמשיכו בערבול.
  7. שפכו את התערובת מקערת המיקסר אל תוך תבנית האפייה, ואפו על חום של 180 מעלות למשך 45 דקות. אם אתם רוצים, תוכלו גם לפזר מהאגוזים והגרעינים הקלויים על גבי המאפה, כ-30 דקות לתוך האפייה.
  8. לסיום, הוציאו מן התנור, צננו מעט, פרסו את הלחם ואכלו. בתיאבון.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
תכנים קשורים: דלעת , לחם , אגוזים , מאפה , גרעיני דלעת
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.