אם אתם רוצים להכניס את טעמי המזרח לבית שלכם, ולהכין מנה עיקרית לארוחת צהריים שתמלא את המטבח שלכם בניחוח אסייתי משובח – קחו לעצמכם קצת זמן והכינו את תבשיל צלעות הבקר הזה, שמגיע אלינו היישר מן המטבח הקוריאני. קל ופשוט להכין אותו – וכל מה שהוא דורש זה סיר לבישול איטי ולהתאזר בסבלנות כמה שעות עד שהוא יוצא מהביל ומוכן להגשה.
אופן הכנת הבקר בשומשום:
-
בקערה גדולה, ערבבו את ציר הבקר, רוטב הסויה, הסוכר החום, השום, שמן השומשום, חומץ האורז, הג'ינג'ר, רוטב הסרירצ'ה, אבקת הבצל והפלפל הלבן.
-
הניחו את הצלעות בסיר לבישול איטי בנפח 6 ליטר, הוסיפו את תערובת ציר הבקר שהכנתם קודם וערבבו היטב.
-
כסו את הסיר ובשלו את הבשר ברוטב למשך 7-8 שעות על חום נמוך או למשך 3-4 שעות על חום גבוה.
-
בקערה קטנה, ערבבו קורנפלור יחד עם ¼ כוס מים. הוסיפו את התערובת לסיר הבישול וערבבו.
-
כסו את הסיר ובשלו על חום גבוה למשך 30 דקות, או עד שהרוטב נהפך סמיך.
-
העבירו את התבשיל לקערה, קשטו בחתיכות בצל ירוק וגרגירי שומשום והגישו. בתיאבון!