header

מתכון לברוסקטה פיצה

מכירים את הרגע שיש לכם חשק עז ובלתי מוסבר לפיצה טעימה וחמה? כנראה שרובנו חווינו זאת יותר מפעם אחת בחיים, אבל מעטים מאיתנו באמת מכינים או מזמינים את המנה הזו, ולו רק בגלל הערך הקלורי הגבוה שלה. לכן, כאשר יש אלטרנטיבה שהיא קצת יותר בריאה, כדאי להכיר אותה - ואת זה תוכלו לעשות ממש עכשיו בעזרת המתכון הפשוט הבא לברוסקטה-פיצה שתחליף את ארוחת הערב הרגילה שלכם.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לברוסקטה פיצה מקור תמונה: thekitchn
רכיבים לברוסקטה פיצה:
שמן זית - ½ כוס
שיני שום - 5 (4 פרוסות ו-1 כתושה)
עגבניות שרי - 450 גרם (חתוכות לרבעים או חצאים - תלוי בגודל)
עלי בזיליקום - ¼ כוס (טריים, קרועים לחתיכות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת מוצרלה - 250 גרם (פרוסה לפרוסות דקות)
חומץ בלסמי - 2 כפות
מלח גס - לפי הטעם (לפיזור - לא חובה)
אופן הכנת הברוסקטה פיצה:
  1. חממו שמן זית בסיר קטן מעל אש בינונית והוסיפו את השום הפרוס. בשלו יחדיו במשך 5 דקות והורידו את הסיר מן האש, הניחו לו להתקרר, סננו את השמן ללא חתיכות השום והניחו בצד.
  2. חממו מחבת פסים גדולה מעל לאש בינונית-גבוהה, ובינתיים ערבבו בקערה בינונית עגבניות שרי, בזיליקום, שום כתוש, מלח, פלפל שחור ו-2 כפות משמן השום שהכנתם, והניחו בצד.
  3. מתחו ורדדו את בצק הפיצה לצורה עגולה או מלבנית שתתאים למחבת הפסים שלכם והברישו את החלק העליון של הבצק בשמן השום שהכנתם.
  4. הניחו את הבצק על מחבת הפסים כאשר הצד המשומן כלפי מטה וצלו אותו עד לקבלת מרקם חרוך קלות – כ-4-5 דקות.
  5. הברישו את החלק העליון של הבצק בשמן השום והפכו את הבצק במחבת.
  6. פזרו מעל את פרוסות המוצרלה וכסו את הסיר עד שהגבינה נמסה, כ-4-5 דקות.
  7. הוציאו את הבצק מן המחבת למשטח מרופד בנייר סופג, פזרו מעליו את תערובת העגבניות בצורה אחידה, זלפו חומץ בלסמי, פזרו מלח גס לפי הטעם, חתכו לחתיכות והגישו אל השולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.