header

מתכון לבורקס דל קלוריות עם תרד ופטה

מעטים האנשים שלא אוהבים בורקס, אבל חלקנו הגדול נמנעים מהמאכל הטעים הזה ולו רק בגלל עניין הערך הקלורי שלו. לכן, כאשר יש מתכון לבורקס שעושה הרבה פחות נזק לגוף ולמשקל, אנחנו ממהרים אל המטבח ומתחילים במלאכת ההכנה. זה בדיוק מה שיקרה לכם אחרי שתכירו את המתכון הבא – בורקס על בסיס דפי אורז עם תרד וגבינת פטה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לבורקס דל קלוריות עם תרד ופטה מקור תמונה: ditchthecarbs
רכיבים לבורקס תרד ופטה:
תרד - 500 גרם (קצוץ)
ביצים - 6 (בינוניות)
בצל - ½ (קצוץ דק)
גבינת שמנת - 250 גרם (16% שומן או פחות)
גבינת פטה - 250 גרם (מפוררת)
עלי נענע - חופן (קצוצים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הבורקס תרד ופטה:
  1. שטפו את התרד מתחת למים, סננו וסחטו אותו היטב לפני שאתם קוצצים כדי שלא יספיג את דפי האורז בנוזלים ויגרום לכישלון המנה.
  2. לאחר מכן, הניחו את כל המצרכים בקערת מיקסר, פרט לדפי האורז, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה, אך מעט גושית.
  3. מלאו קערה נוספת במים וטבלו בהם את דפי האורז למספר שניות, אחד בכל פעם, עד לקבלת דף אורז רך.
  4. הניחו את דף האורז על משטח עבודה ומקמו במרכזו כף של תערובת הגבינות והתרד.
  5. קפלו את תחתית דף האורז על התערובת ואז את שני הצדדים ולבסוף גלגלו כלפי מעלה.
  6. לאחר שיצרתם את צורת הבורקס, יש לגלגל אותו על משטח משומן היטב – חשוב להשתמש במספיק שמן, כדי שהבורקס לא ידבק לתבנית וכן יקבל פריכות נהדרת.
  7. חזרו על פעולות אלו עד שסיימתם למלא את כל דפי האורז וכעת הניחו את הבורקסים בתבנית אפייה.
  8. הכניסו את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15-20 דקות או עד לקבלת קצוות מוזהבים בבורקסים.
  9. הוציאו את הבורקסים מהתנור והניחו להם מעט להתקרר, ולאחר מכן הגישו אל השולחן בליווי ירקות טריים וממרחים אהובים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.