header

מתכון לבאבא גנוש עם רצועות בשר מפולפל

באבא גנוש הוא למעשה סלט המורכב מחצילים, טחינה ותבלינים בעיקר, אבל בכל מדינה הוא מקבל תיבול ודרך הכנה שונה לגמרי. כך למשל במטבח הלבנוני דואגים להוסיף לסלט זה לימון כדי להעניק לו טעם מעט חמוץ, ולרוב יגישו אותו כתחתית למנה בשרית, כפי שתוכלו לראות במתכון הבא – באבא גנוש עם רצועות בשר מפולפל.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לבאבא גנוש עם רצועות בשר מפולפל מקור תמונה: stonesoupvirtualcookeryschool
רכיבים לבאבא גנוש עם רצועות בשר מפולפל:
חצילים - 2 (בינוניים)
בהרט - 2 כפיות
סטייק - 2 חתיכות (פרוס לרצועות, מומלץ סינטה או אנטריקוט)
טחינה - 2 כפות
מיץ לימון - 2 כפות (טרי)
שמן זית - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הבאבא גנוש עם רצועות בשר מפולפל:
  1. פרסו את החצילים לאורכם והניחו אותם על תבנית עם נייר אפייה כאשר צדם הפנימי פונה כלפי מעלה.
  2. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ובשלו את החצילים במשך כ-20 דקות או עד שהם מתרככים מבפנים.
  3. הוציאו את התבנית מהתנור, הניחו את החצילים בקערה וכסו אותה.
  4. בזמן זה, ערבבו בקערה קטנה שמן זית ותבלינים ומרחו את רצועות הסטייקים במרינדה שיצרתם והניחו בצד.
  5. כעת, בזהירות רבה קלפו את קליפות החציל והניחו את בשרו בתוך מסננת עד שיגירו ממנו כל הנוזלים.
  6. הוציאו את בשר החצילים מהמסננת, קצצו אותו בגסות בעזרת סכין, החזירו לקערה והוסיפו טחינה, מיץ לימון ומעט מלח ופלפל שחור.
  7. כעת, חממו מחבת פסים מעל אש בינונית-גבוהה וצלו את רצועות הסטייקים עליה כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת גוון חום מבחוץ וורוד בהיר מבפנים.
  8. הסירו את המחבת מן האש, מרחו בצלחות הגשה את סלט הבאבא גנוש (חצילים) ועליו הניחו את רצועות הסטייק והגישו אל השולחן.
טיפ השף:
מומלץ להגיש את המנה לצד סלט ירקות טרי.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.