header

מתכון לקובה בשר לבנוני

מעטים האנשים שלא מכירים את המאכל בעל הצורה הכדורית שממנה נגזר שמו הערבי – קובה. הרי למאכל הטעים הזה יש כל כך הרבה דרכי הכנה שונות, כך שבכל פעם אנחנו יכולים ליהנות מטעמים אחרים ומפתיעים. אמנם מקורו של המאכל נעוץ במדינות סוריה ועיראק, אבל בלבנון הוא קיבל אדפטציה טעימה ומיוחדת שאותה תזכו לגלות במתכון הבא – קובה במילוי ועטיפת בשר. לרוב כולנו מכירים את הסולת כציפוי לבשר, אבל במתכון הלבנוני הבא הבשר הוא הכל, ואת הקובות המטוגנות שתיצרו תוכלו להגיש לשולחן האורחים כדי להפתיע אותם רבות.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
מתכון לקובה בשר לבנוני מקור תמונה: yummly
רכיבים למילוי הקובה בשר:
בצל - 1 (בינוני קצוץ דק)
בשר בקר - 250 גרם (טחון)
שמן זית - 1 כף
פלפל אנגלי - ½ כפית
קינמון - ¼ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
צנוברים - ⅓ כוס (קלויים)
רכיבים לתערובת הקובה בשר:
בורגול - ½1 כוסות
מים - 2 כוסות (חמים)
בצל - 1 (גדול, חתוך לרבעים)
עלי נענע - ½ כוס
בשר בקר - 700 גרם (טחון)
כמון - 2 כפיות
פלפל אנגלי - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן - לטיגון
אופן הכנת המילוי הקובה בשר:
  1. חממו שמן זית במחבת גדולה מעל לאש בינונית-גבוהה והוסיפו פנימה את הבצל.
  2. ערבבו היטב עד שהבצל מתרכך, כ-5 דקות, והוסיפו את הבשר הטחון.
  3. הפרידו את הבשר לחתיכות קטנות בעזרת כף עץ עד להשחמה, כ-5 דקות.
  4. לאחר מכן, תבלו במלח, פלפל אנגלי, פלפל שחור וקינמון ובשלו עד שהבשר יסיים להגיר את נוזליו, כ-4 דקות נוספות.
  5. הסירו את המחבת מן האש והוסיפו פנימה את הצנוברים, ערבבו היטב והניחו בצד להתקררות.
אופן הכנת התערובת הקובה בשר:
  1. הניחו בקערה בינונית את הבורגול וצקו מעליו את כוסות המים החמים, תנו לו לשבת כך כ-30 דקות ולאחר מכן סננו את המים וסחטו את הבורגול כדי להיפטר מנוזלים עודפים.
  2. הניחו את הבורגול, עלי הנענע והבצל בקערה של מעבד מזון וטחנו אותם היטב ביחד עד לקבלת מחית חלקה ואחידה.
  3. הוסיפו פנימה את התבלינים ואת בשר הבקר הטחון, בפעימות אם יש צורך, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. כדי ליצור את הקובות, יש להרטיב את הידיים ולהכין כדורים מתערובת הבורגול-בשר בגודל של ביצה.
  5. בעזרת האגודל שלכם, צרו גומה בכל כדור כך שתתקבל צורה של אליפסה ומלאו את התוכן בכפית אחת (או יותר אם יש לכם מקום) של מילוי.
  6. הדקו את קצות כדורי האליפסה היטב ללא חורים כך שתתקבל צורה של כדור פוטבול והניחו בצד.
  7. חממו בסיר גדול שמן לטיגון מעל אש בינונית עד לטמפרטורה של כ-180 מעלות – שימו לב כי השמן צריך לכסות את הקובות, כך שיש לצוק מספיק ממנו אל הסיר.
  8. הניחו כ-5 קובות בכל פעם בתוך הסיר וטגנו אותן עד להזהבה, כ-5 דקות.
  9. הסירו את הקובות מן הסיר והניחו אותן על מגש או צלחת מצופים בנייר סופג על מנת לספוג את השמן הנותר.
  10. לאחר שסיימתם להכין את כל הקובות, תוכלו להגיש אותן אל השולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.