header

מתכון לחצילים קלויים עם מיסו ופומלה בסגנון אסיאתי

כשמדברים על אוכל אסיאתי קשה שלא להזכיר את הטעם החמישי החדש – אוממי. האוממי משלב את כל הטעמים ומעניק לסועדים חוויה קולינארית שמשאירה את כולם מופתעים ומרוצים. המתכון שלפניכם משלב את כל הטעמים יחדיו וזאת בזכות המיסו שמשדרג את המנה ויעזור לכם לגרום לכולם ליהנות מאוכל שכמוהו לבטח עוד לא יצא להם לטעום.
זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לחצילים קלויים עם מיסו ופומלה בסגנון אסיאתי מקור תמונה: food24
רכיבים לחצילים הקלויים:
שמן זית - 2-3 כפות
חצילים - 5 (שלמים ומנוקבים מעט במזלג)
זרעי כוסברה - ½ כפית (טחונים)
סומק - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
עדשים - כ-2 כוסות (מבושלות, שטופות ומסוננות - 400 גרם)
פומלה - 1 (גדולה וחתוכה לפלחים ללא הקליפה)
אגוזים - ¼ כוס (קלויים)
גרגירי רימונים - מעט (לקישוט, לא חובה)
רכיבים לרוטב מיסו:
משחת מיסו - 1 כף (גדושה)
טחינה - 3 כפות
מים - 3 כפות
אופן הכנת החצילים הקלויים:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 200 מעלות, הוציאו את התבנית והניחו עליה רדיד אלומיניום.
  2. הניחו את החצילים על רדיד האלומיניום שבתבנית, טפטפו שמן זית על כולם ותבלו במלח, פלפל, סומק וכוסברה. מרחו על כל החצילים מכל הכיוונים וצלו בתנור כ-90 דקות תוך כדי סיבוב של החצילים מדי פעם.
  3. בינתיים, הכינו את רוטב המיסו והניחו אותו בצד.
  4. לאחר שהחצילים מוכנים, החלו להרכיב את המנה על הצלחת.
  5. הניחו את העדשים על מגש גדול ומעליהן סדרו את החצילים, טפטפו את רוטב המיסו מעל הכל בנדיבות ופזרו את הפומלות, האגוזים ואת גרגירי הרימון.
אופן הכנת הרוטב מיסו:
  1. ערבבו הכל יחד בקערה עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.