header

מתכון למאפה שמרים עם שום, בצל ומוצרלה

המתכון הבא מזכיר מאוד פיצה, אך נאפה בסיר או תבנית עם חור - ממש כמו קובנה תימנית. היתרון המדהים של המנה הזו הוא בשילוב הניחוח האיטלקי עם שיטת האפייה התימנית, שיוצר קיבוץ גלויות שאפשר למצוא כמותו רק במטבח היהודי.
זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למאפה שמרים עם שום, בצל ומוצרלה מקור תמונה: cupcakediariesblog
רכיבים למאפה שמרים:
בצק לפיצה - 700 גרם (קנוי או הכינו לפי המתכון הבסיסי הבא)
מוצרלה - כ-¾2 כוסות (חתוכה ל-24 קוביות בינוניות - כ-450 גרם)
בצל - 2 כפות (מיובש)
חמאת שום - ¾ כוס (ראו מתכון למטה)
רכיבים לחמאת שום:
חמאה - ½ כוס
שיני שום - 2 (כתושות או 1 כפית אבקת שום)
פטרוזיליה - 1 כפית (מיובשת)
גבינת פרמזן - ¼ כוס (מגורדת)
אופן הכנת המאפה שמרים:
  1. צרו 24 חתיכות מבצק הפיצה, החדירו חתיכת קוביית מוצרלה לכל חתיכת בצק וכדררו כך שהבצק יעטוף את הגבינה. עשו כך עם כל 24 חתיכות המוצרלה והבצק.
  2. טבלו כל כדור עטוף בחמאת שום והניחו בתוך סיר קובנה בקוטר 24 ס"מ או תבנית "קוגלהוף" (תבנית עגולה עם חור) במפוזר כך שכל הסיר יתמלא לגמרי.
  3. הניחו בצד לתפיחה של כ-30 דקות ובינתיים חממו את התנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
  4. מקמו את הרשת בשלב השני של התנור והכניסו את הסיר או התבנית לאפייה במשך 35-40 דקות.
  5. שחררו את המאפה מהתבנית והגישו חם. מומלץ לאכול יחד עם עגבניות מגורדות ומעט סחוג.
אופן הכנת החמאת שום:
  1. המיסו את החמאה במיקרוגל בתוך קערה עמידה לחום ובסיום הוסיפו שום, פטרוזיליה וגבינת פרמזן.
  2. הוציאו וערבבו היטב.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.