header

מתכון לסלט כרובית עם תמרים וצנוברים

המתכון הבא עומד להיות הסלט הכי מבוקש בקרב בני המשפחה שלכם ואם אתם שואלים מדוע, כדאי שפשוט תקראו את כל ההוראות ותכינו את המנה המדהימה הזו כדי לגלות בעצמכם. רכיבי הסלט הנהדר הזה המשלבים כרובית פריכה עם צנוברים קלויים ותמרים מתוקים, שיחד יוצרים את אחת ממנות הסלט הטעימות והמפתיעות ביותר שטעמתם עד היום!
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט כרובית עם תמרים וצנוברים מקור תמונה: wanderingspice
רכיבים לסלט:
כרובית - 1 (גדולה ומופרדת לפרחים בינוניים)
תמרים מג'הול - 4-5 יחידות (גדולים, מגולענים וחתוכים לקוביות)
צנוברים - ¼ כוס + 1 כף
רוזמרין - 2 כפות (טרי וקצוץ גס)
אבקת שום - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
שמן זית - כ-¼ כוס
שמן זית - 2 כפות (לצנוברים)
אופן הכנת הסלט:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 200 מעלות והכינו תבנית עם נייר אפייה.
  2. פרסו את פרחי הכרובית לפלחים דקים, כמו שחותכים פטריות, ופזרו על תבנית האפייה בשכבה אחידה.
  3. פזרו מעל הכרובית שבתבנית אבקת שום ומלח לפי הטעם, וערבבו היטב.
  4. צקו שמן זית בזרם דק מעל הכרובית וערבבו שוב.
  5. הכניסו לתנור לאפייה של 10-12 דקות, או עד שפרוסות הכרובית רכות ומושחמות קלות.
  6. בזמן שהכרובית בתנור, חממו מחבת על אש בינונית-גבוהה וצקו לתוכה 2 כפות שמן זית.
  7. כשהשמן חם, הכניסו לתוכו את הצנוברים והתמרים, וקלו אותם כ-4 דקות או עד שהצנוברים מקבלים גוון חום-זהוב. הסירו מהאש והמתינו בינתיים שהכרובית שבתנור תתרכך.
  8. לאחר שהכרובית מוכנה, הניחו אותה על צלחת, פזרו את הצנוברים והתמרים מעליה, ערבבו היטב, קשטו עם רוזמרין והגישו חם או קר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.