אם אף פעם לא טעתם את הפינוק המתוק הזה, אז דעו כי "שוקט" הן בעצם פחזניות קטנות מבצק רבוך שמוברשות בסירופ סוכר זהוב. אופן ההכנה הפשוט שלהן קצת מטעה, מכיוון שסוג הבצק הזה מעט "טריקי" ושינוי קטן מן המינונים יכול להשפיע מאוד על הצלחת המתכון... לכן חשוב שתעקבו אחר ההוראות במדויק וכך תגדילו את הסיכוי שתכינו את עוגיות השוקט הטעימות ביותר שטעמתם. בהצלחה ובתיאבון!
אופן הכנת העוגיות:
-
חממו את התנור מראש לטמפרטורה של 200 מעלות ורפדו תבניות אפייה עם נייר אפייה.
-
הכניסו לסיר בינוני מים, סוכר רגיל, חמאה ומלח. הניחו מעל להבה בינונית-גבוהה והביאו לרתיחה.
מקור תמונה:
eatlittlebird
-
לאחר הרתיחה בדקו כי החמאה נמסה, אם לא המתינו עד שהיא תימס לחלוטין. הסירו מהאש והוסיפו בבת אחת את הקמח לתוך הסיר.
-
ערבבו בעזרת כף עץ את התערובת עד שהקמח יבלע בתוכה והיא תיפרד מדפנות הסיר.
מקור תמונה:
eatlittlebird
-
העבירו את התערובת לקערת מיקסר, הפעילו על מהירות בינונית עם המקצף או וו הגיטרה למשך כמה דקות כדי לאפשר לאוויר להיכנס לעיסה ולצנן אותה, ולאחר מכן הכניסו ביצה אחת.
-
לאחר שהביצה נטמעה לחלוטין הוסיפו את השנייה, המתינו ולאחר שגם זו נטמעה חזרו על הפעולה עם 2 הביצים הנותרות.
מקור תמונה:
eatlittlebird
-
העבירו את העיסה אל שקית זילוף עם פתח חלק, זלפו בתנועה סיבובית מעיין מגדל שקוטר בסיסו בערך כ-2-3 ס"מ וגובהו 2-4 ס"מ.
מקור תמונה:
eatlittlebird
-
זלפו את כל העיסה בצורה זו והקפידו שבין כל מגדל ומגדל יש רווח של לפחות 4-5 ס"מ (העיסה תופחת מעט באפייה והרווח נועד להגן על העוגיות שלא תידבקנה אחת לשנייה).
-
לאחר שסיימתם לזלף את כל העיסה פזרו מעל הכל שוקולד צ'יפס, סוכר גבישי או שילוב של שניהם.
מקור תמונה:
eatlittlebird
-
הכניסו לתנור ואפו כ-20-25 דקות עד להזהבה קלה של עוגיות השוקט. אין לפתוח את התנור תוך כדי אפייה אחרת העוגיות יצנחו ולא יצליחו.
מקור תמונה:
eatlittlebird
-
בזמן שהעוגיות בתנור הכינו את סירופ הסוכר.
-
לאחר שעוגיות השוקט מוכנות, הוציאו אותן מהתנור והניחו להן להצטנן. תוכלו להבריש אותן בסירופ סוכר או לשמור אותן כך, אבל רק בקופסה אטומה, או שתגישו אותן ללא תוספת בטמפרטורת החדר.
אופן הכנת הסירופ סוכר:
-
הכניסו את רכיבי הסירופ לסיר קטן ובשלו מעל להבה בינונית-גבוהה עד לרתיחה.
-
בשלו לאחר הרתיחה עוד כ-4-5 דקות והסירו מהאש.