header

מתכון לסושי בקערה

טרנד הסושי סוחף את כולנו כבר מעל לעשור, ורבים מנסים את ידם בהכנה של הרולים הטעימים הללו שמכילים אצות, אורז דביק ודגים טריים. אם גם אתם ניסיתם להכין סושי כמו במסעדות ונכשלתם שוב ושוב, פשוט פרקו אותו לגורמים! בעזרת המתכון הבא תלמדו כיצד להכין סושי מפורק בקערה שטעים בדיוק כמו הגרסה המגולגלת, ויש שיגידו אפילו יותר. 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לסושי בקערה מקור תמונה: foxandbriar.com
רכיבים לאורז סושי:
מים - 3 כוסות
חומץ אורז - 2 כפות
סוכר לבן - 1 כפית
מלח - ½ כף
רכיבים לקערת סושי:
סלמון - 600 גרם (טרי/מעושן/צלוי - לפי בחירתכם)
אבוקדו - 1 (קלוף וחתוך לפרוסות)
מלפפון - 1 (קלוף וחתוך לפרוסות)
בצל ירוק - 3 גבעולים (חתוכים לפרוסות)
יריעות אצות נורי - 4 (חתוכות דק)
מיונז - 3 כפות (גדושות)
רוטב חריף - 2 כפיות (לפי בחירתכם, כמו רוטב צ'ילי או סרירצ'ה)
זרעי שומשום - 2 כפיות (לעיטור, לא חובה)
אופן הכנת האורז סושי:
  1. שטפו את האורז היטב ונקזו ממנו את המים העודפים.
  2. הכניסו 3 כוסות מים לסיר בינוני, הוסיפו להם את האורז, הניחו על להבה בינונית-גבוהה, כסו והביאו לרתיחה. בשלו במשך כ-20 דקות, או עד שהמים יתאדו לחלוטין.
  3. הכניסו לקערה חסינה לחום חומץ אורז, סוכר ומלח. ערבבו היטב והכניסו למיקרוגל למשך 30 שניות. ערבבו עד שהסוכר והמלח יימסו.
  4. מזגו את תערובת החומץ על האורז וערבבו היטב.
אופן הכנת הקערת סושי:
  1. חלקו את האורז המוכן בין 4 קערות לאכילה.
  2. סדרו לפי רצונכם את האבוקדו, המלפפון, הבצל הירוק, חתיכות האצה והסלמון מעל האורז.
  3. ערבבו מיונז עם רוטב חריף ופזרו את התערובת המוכנה והשומשום מעל הקערות. הגישו לצד רוטב סויה.
טיפ השף:
ניתן להמיר את הירקות במתכון בכל סוג אחר שאתם אוהבים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.