header

מתכון לאצבעות לחם שום

לחם השום הוא מאפה אמריקאי בתוספת שום וחמאה או שמן זית. את הלחם המקורי מכינים בדרך כלל מבגט חתוך במרכז או פרוסות אלכסוניות עם תערובת שמן-שום, ואופים בתנור. בארץ נהוג להכין אותו מבצק שמרים (או בצק פיצה), ולמכור כתוספת (ליד ולא מעל) לצד הפיצה. דרך נוספת שנהוג להכין אותו בארץ, היא מפיתה חצויה ל-2 הנאפת בתנור.

למעשה אלו לחמניות (או פיתות) משודרגות, שמן הזית והשום מעניקים להן טעם מיוחד, נפלא ועשיר, אפשר לשדרג את המתכון הבא ולהכין אותו גם עם גבינות, ואפשר גם להפוך לפרווה, לטבול בגבינה, או בשקשוקה חמה, לבחירתכם. מה שבטוח זה שהריח הנהדר והטעם המופלא יגרמו לכולם בבית להגיע אל המטבח ולחכות בקוצר רוח... 


מתכון ללחם שום: לחם שום

כמה שדרוגים לפני שנלמד איך מכינים אצבעות שום:

קמח: החליפו את הקמח בקמח כוסמין או שיפון כדי להפוך את המתכון למזין יותר.

עשבי תיבול: לתערובת הבצק הוסיפו עשבי תיבול קצוצים כמו: כוסברה/ פטרוזיליה/ שמיר/ נענע וגם פזרו מעל הבצק אם תרצו.

הוספת גבינות: להעשרת הטעם הוסיפו מעל גבינות, עדיף גבינות קשות מגוררות כמו מוצרלה או פרמז'ן.

תבלינים: הוסיפו שדרוג לטעם עם מעט זעתר, פפריקה, אורגנו, צ'ילי גרוס...

הקפאה וחימום: הקפיאו בקופסה אטומה וחממו בתנור או טוסטר אובן לפני ההגשה, פחות מומלץ לחמם במיקרוגל שכן הוא עלול להפוך את האצבעות לסופוגיות ורכות.

הצעת הגשה: הגישו עם ביצה מקושקשת, גבינות, וירקות חתוכים.

 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
מתכון לאצבעות לחם שום מקור תמונה: valyastasteofhome
רכיבים ללחם שום:
סוכר - 2 כפות
שמרים יבשים - ¾ כפית
מים - ¼1-1 כוסות (חמים אך לא רותחים)
קמח לחם - 3 כוסות (או קמח לבן)
מלח - ½1 כפיות
חמאה - ¼ כוס (בטמפרטורת החדר - כ-55 גרם)
חמאה - 3 כפות (מומסת)
אבקת שום - 2-3 כפות (לפיזור בסוף האפייה)
אופן הכנת לחם שום:
  1. הכניסו לקערת המיקסר קמח, חמאה ומלח וערבבו היטב עד שהחמאה והקמח ישתלבו יחד (כ-5 דקות). preperation מקור תמונה: valyastasteofhome
  2. הוסיפו לקערה מים, שמרים וסוכר, ולושו את הבצק שנוצר במשך כ-10 דקות עד ליצירת בצק אחיד, חלק וגמיש. כסו והניחו בצד להתפחה במשך שעה עד שעה וחצי או עד להכפלת נפח הבצק. preperation מקור תמונה: valyastasteofhome
  3. לאחר ההתפחה, קמחו משטח עבודה וחיתכו כדורי בצק בגודל של כדורי פינג פונג (כ-30 גרם).
  4. גלגלו כל כדור לרצועה באורך של 8 ס"מ בערך והניחו על תבנית עם נייר אפייה. כסו שוב במגבת מטבח והניחו לתפיחה נוספת למשך כשעה. preperation מקור תמונה: valyastasteofhome
  5. לקראת סוף ההתפחה חממו תנור ל-200 מעלות, וכאשר הבצק יתפח דיו, הכניסו את התבנית לאפייה במשך 15 דקות או עד שהמקלות יקבלו גוון חום-זהוב. הוציאו את המאפים מהתנור. preperation מקור תמונה: valyastasteofhome
  6. הברישו את המאפים בחמאה המומסת ופזרו אבקת שום או/ו מלח, והגישו חם. preperation מקור תמונה: valyastasteofhome
טיפ השף:
במקום להשתמש באבקת השום, השתמשו בשיני שום: כותשים 4-5 שיני שום ומוסיפים מעל הבצק לפני האפייה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.