header

מתכון למרק קינואה

אם אתם מחובבי המרקים, אתם פשוט חייבים להכין את מתכון מרק הקינואה הבא. הטעם הנפלא וניחוחו של מרק הקינואה המהביל יגרום לכולם להצתופף סביב השולחן ורק לחכות שמנת המרק תגיע גם אליהם.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון למרק קינואה מקור תמונה: simple-veganista
רכיבים למרק קינואה:
שמן זית - 1 כף
בצל - 1 (חתוך לקוביות)
גזרים - 2 (גדולים, חתוכים לקוביות)
סלרי - 2 (גבעולים גדולים קצוצים, כולל העלים)
שיני שום - 3 (כתושות)
טימין - ½1כפות (או בזיליקום)
לבנדר - ½ כפית (לא חובה)
צ'ילי - קמצוץ (לא חובה)
קינואה - ½ כוס (מיובשת, לא מבושלת)
שעועית לבנה - 420 גר' (1 קופסת שימורים מסוננת ושטופה)
עגבניות - 400 גר' (קצוצות, מ-1 קופסת שימורים כולל הנוזלים)
מרק ירקות - 7-8 כוסות (מתכון לציר ירקות, או מים)
עליי קייל - 1 חבילה (140 גר' או חופן - לפי הטעם)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת המרק קינואה:
  1. חממו שמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. הכניסו פנימה בצל וטגנו כ-5 דקות עד שיהפוך לשקוף.
  3. הוסיפו שום, סלרי, גזר ועשבי תיבול ובשלו כ-2 דקות.
  4. לסיר המרק הוסיפו את הקינואה, שעועית, מרק ירקות/מים ועגבניות והביאו לרתיחה.
  5. כסו והורידו את דרגת החום למינימום, בשלו במשך 25 דקות.
  6. הוסיפו את עלי הקייל וממשיכים לבשל על חום נמוך. ערבבו מידיי פעם עד שעליי הקייל התרככו.
  7. צקו למרקיות והגישו עם שקדי מרק או קרוטונים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.