header

מתכון למרק פלפל קלוי ובטטה

דלקות פרקים פוקדות אנשים רבים במהלך חייהם, וישנם כאלו שסובלים מהן כבר מגיל צעיר. כדי להפחית את התהליכים הדלקתיים שגורמים לכאבים הנלווים לדלקות פרקים, חשוב לאכול מאכלים עשירים בנוגדי חמצון, כמו המרק שלפניכם. הבטטה וגם הפלפל הקלוי מכילים את הרכיבים החיוניים הללו שנלחמים ברדיקלים חופשיים ותורמים לבריאות התאים, מה שגורם להקלה בדלקות ובתסמינים הנלווים אליהן.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון למרק פלפל קלוי ובטטה מקור תמונה: tasteandtellblog
רכיבים למרק בטטה ופלפל:
שמן זית - 2 כפות
בצל - 2 (בינוניים וקצוצים)
פלפל - 340 גרם (קצוצים וקלויים במידת החריפות הרצויה - ניתן לרכוש במרכולים)
מלח - 1 כפית (ניתן להמליח יותר בסוף המתכון, בעת הצורך)
כמון - 2 כפיות
תבלין כוסברה - 1 כפית (טחון)
בטטה - 4 כוסות (קלופה וחתוכה לקוביות)
ציר ירקות - 4 כוסות (מתכון לציר ירקות, או ערבבו 4 כפיות אבקת מרק ב-4 כוסות מים)
כוסברה - 2 כפות (טרייה וקצוצה)
מיץ לימון - 1 כפית
גבינת שמנת - 110 גרם
אופן הכנת המרק בטטה ופלפל:
  1. חממו את השמן בסיר גדול על להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו לסיר את הבצל וטגנו קלות עד שהוא יתרכך.
  2. הוסיפו לסיר פלפלים, מלח, כמון ותבלין כוסברה וטגנו יחד במשך 1-2 דקות.
  3. הוסיפו לסיר בטטה וציר ירקות והביאו את התערובת שהכנתם לכדי רתיחה. הנמיכו את הלהבה וכסו את הסיר.
  4. בשלו את המרק עד שקוביות הבטטה יתרככו, במשך כ-10-15 דקות. כבו והוסיפו לו כוסברה טרייה ומיץ לימון וצננו קלות.
  5. כבו את האש, הוסיפו לסיר כוסברה טרייה ומיץ לימון ותנו לתערובת להתקרר מעט.
  6. הכניסו מחצית מהמרק למעבד מזון יחד עם גבינת השמנת והפעילו את המכשיר עד לקבלת מחית חלקה ואחידה.
  7. הכניסו את המחית שקבלתם לסיר, ערבבו עד לקבלת מרקם אחיד ותבלו עם מלח במידת הצורך.
  8. הגישו לשולחן עם חיוך.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.