header

מתכון לנקניקייה בלחמניה בצורת כלב

באנגלית קוראים למנה "כלב חם", ולכן אין דרך נפלאה יותר להגיש נקניקייה בלחמנייה מאשר בכזו שנראית כמו ראש של כלב – זו תהפוך להיות המנה האהובה החדשה על ילדיכם.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
רכיבים ללחמניה בצורת כלב:
בצק שמרים - 12 כדורים (מ-750 גר' בצק, מתכון בסיסי לבצק שמרים)
ביצה - 1 (טרופה)
מים - 1 כפית (לערבב עם הביצה)
זיתים שחורים - 16 יחידות (מגולענים)
נקניקיות - 8 (מבושלות במים)
אופן הכנת הלחמניה בצורת כלב:
  1. חממו תנור ל-205 מעלות.
  2. קמחו משטח עבודה וחתכו את אחד מכדורי הבצק ל-4 חלקים. קחו 2 חלקים והדביקו אותם לאחד מכדורי הבצק השלמים, כך שייווצרו אוזניים של כלב. הברישו את הבצק בביצה טרופה.
  3. צרו עיניים ואף לכלב בעזרת זיתים, אותם תנעצו עם קיסמי שיניים במקומות המיועדים להם – השתמשו בזית שלם בשביל האף וב-2 חצאי זיתים בשביל העיניים.
  4. חזרו על שלבים 2 ו-3 עד שתסיימו להכין את כל הלחמניות. ב-4 מתוך 12 כדורי הבצק תשתמשו ליצירת אוזניים ולבסוף יישארו לכם 8 לחמניות בצורת ראש כלב.
  5. אפו את הלחמניות בתנור למשך 15-20 דקות, עד שהן יתחילו להשחים. לאחר מכן הוציאו את הלחמניות מהתנור והניחו אותן בצד כדי להתקרר.
  6. אחרי שהלחמניות יתקררו, חתכו לכל אחת מהן פה. היזהרו שלא לחתוך יותר מדי – עצרו ברגע שאתם מגיעים לאוזניים.
  7. הסירו את קיסמי השיניים מהעיניים והאף, הכניסו נקניקיות ל"פה" של כל לחמנייה והגישו.
טיפ השף:
לצמחוניים - ניתן להמיר את הנקניקיה הבשרית בנקניקיה צמחונית.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.