header

מתכון לבטטה ממולאת בגבינה ועגבניות מיובשות

אחרי שסיימנו להכין את המאכלים שהילדים אוהבים, הגיע הזמן לפנק את עצמינו. למנה הבאה יש מגוון טעמים עשיר ומראה נפלא שכל אורח שבא לביתי תמיד שמח לראות.

זמן הכנה: 8 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לבטטה ממולאת בגבינה ועגבניות מיובשות
רכיבים לבטטה במילוי גבינה וזיתים:
בטטות - 2 (בינוניות, רחוצות היטב, עם הקליפה)
גבינה פטה - כ-60 גר' (או סוג מועדף דומה)
זיתים - כ-30 גר' (ירוקים או שחורים, מגולענים וקצוצים)
עגבניות מיובשות - כ-30 גר' (בשמן, חתוכות לרצועות)
פטרוזיליה - חופן (קצוצה)
אורגנו - 2 כפיות
שמן זית - 1 כף
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הבטטה במילוי גבינה וזיתים:
  1. חממו מראש את התנור ל-200° מעלות ובינתיים נקו היטב את הבטטות, ונקבו אותם בעזרת מזלג מספר פעמים כדי לסייע בתהליך הבישול.
  2. הניחו את הבטטות על תבנית אפייה על גבי נייר אלומיניום ומקמו אותה בחלקו האמצעי של התנור.
  3. הבטטות צריכות להישאר בתנור למשך 45-60 דקות, תלוי בגודלן. הן יהיו מוכנות כאשר יהיה ניתן לחתוך אותן בקלות וללא מאמץ.
  4. אחרי שהוצאתם את הבטטות מהתנור תנו להן להתקרר מעט והכינו את תערובות המילוי.
  5. ערבבו בקערה את כל המרכיבים הנותרים, ניתן למעוך קלות את הגבינה שבחרתם או לפורר אותה קלות לגושים קטנים.
  6. כשהבטטות התקררו במידה מספקת וניתן לגעת בהם ללא חשש, יש לחתוך אותן לאורך כך שיפתח "כיס" בתוכם ולהכניס לתוכו את הכמות הרצויה של תערובות המילוי ולהגיש,
מקור: שלומית כהן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.