כבר נאמר וסופר רבות על יתרונותיו הבריאותיים של דג הסלמון. מדובר באחד המקורות הטובים ביותר לחומצת השומן אומגה-3, החיונית לשמירה על תהליכי גוף רבים ותורמת לא מעט לפעילותו התקינה של המוח. השילוב של הסלמון יחד עם אורז לבן, ביצה ואבוקדו, יוצר חגיגת בריאות אמיתית במנה אחת.
אופן הכנת האורז וסלמון:
-
הרתיחו מים בסיר קטן, הוסיפו מלח ובשלו את האורז הלבן בהתאם להוראות היצרן במשך כ-15 דקות, עד לריכוכו. כבו את האש, סננו את האורז והעבירו אותו לקערה.
-
חממו את שמן הבוטנים במחבת על אש בינונית במשך מספר דקות.
-
הניחו את נתחי הסלמון על המחבת, כאשר החלק החיצוני פונה כלפי מטה, ופזרו מעט מלח ופלפל.
-
טגנו את הסלמון במשך 6-7 דקות, עד שהעור נעשה פריך.
-
הפכו את הסלמון על צדו השני וטגנו אותו במשך 3 דקות נוספות.
-
הניחו את הסלמון מעל האורז וטפטפו מעל מעט רוטב טריאקי.
-
הוסיפו למחבת את שמן השומשום וקוביות הפלפל האדום, וטגנו אותם במשך 1-2 דקות, עד שהחתיכות נעשות רכות וריחניות.
-
הניחו את הפלפל, חתיכות הביצה והאבוקדו על האורז יחד עם הסלמון והגישו. בתיאבון!
מקור: שולי פ.