header

מתכון קל לפשטידת בטטה וגבינת עיזים על תחתית קינואה

פשטידה נפלאה שתתאים לכל ארוחה במהלך היום, בתוספת של סלט בצד. המתכון הבא כל כך גמיש שתוכלו לשלב בו כמעט כל ירק שתמצאו במטבח ותוספת הקינואה שנותנת לפשטידה את השכבה הפריכה בתחתיתה, עושה פלאים בטעמה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון קל לפשטידת בטטה וגבינת עיזים על תחתית קינואה מקור תמונה: dishingupthedirt
רכיבים לתחתית קינואה:
קינואה - ¾ כוס
מים - ½1 כוסות
ביצה - 1
מלח - קמצוץ
פלפל שחור - קמצוץ
רכיבים למלית ואפיית הקיש:
שמן זית - 2 כפות
בטטה - 1 (בינונית, חתוכה לקוביות של 1 סנטימטר)
בצל - 1 (חתוך דק)
כרישה - 1 (חתוכה דק)
טימין - 1 כפית
חלב - ¼ כוס (ניתן להשתמש גם בחלב סויה או שקדים)
גבינת עיזים - 120 גר'
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת התחתית קינואה:
  1. חממו את התנור ל-190 מעלות.
  2. הרתיחו בסיר את הקינואה עם המים, הנמיכו את עוצמת הלהבה לאחר הרתיחה, כסו את הסיר ובשלו למשך כ-15 דקות.
  3. הניחו את הקינואה בצד ותנו לה להתקרר במשך 5 דקות.
  4. ערבבו את הביצה וקמצוץ המלח והפלפל השחור לתוך הקינואה, מזגו אותה לתוך תבנית אפייה עגולה ששומנה קלות, והצמידו את התערובת גם לדפנות התבנית בעובי אחיד. אפו את הקינואה בתנור למשך 10 דקות.
  5. לאחר הוצאת הקינואה מהתנור, הגבירו את עוצמת החום בתנור ל-220 מעלות. preperation מקור תמונה: fromachefskitchen
אופן הכנת המלית ואפיית הקיש:
  1. ערבבו את הבטטה, הבצל, הכרישה, הטימין ושמן הזית ומזגו אותם לתבנית שכוסתה בנייר אפייה.
  2. אפו את הירקות עם שמן הזית למשך 15 דקות או עד שהם הופכים לרכים. הקפידו להפוך את הירקות בתבנית במחצית זמן האפייה.
  3. לאחר הוצאת הירקות, הנמיכו את עוצמת החום בתנור ל-190 מעלות.
  4. ערבבו בקערה את הירקות הצלויים עם הביצים, החלב, גבינת העיזים, המלח והפלפל השחור.
  5. מזגו את התערובת על התחתית האפויה של הקינואה והחזירו לתנור לאפייה של בין 30-40 דקות.
  6. הוציאו את הפשטידה מהתנור בגמר האפייה ותנו לה להתקרר מעט לפני ההגשה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.