פשטידה נפלאה שתתאים לכל ארוחה במהלך היום, בתוספת של סלט בצד. המתכון הבא כל כך גמיש שתוכלו לשלב בו כמעט כל ירק שתמצאו במטבח ותוספת הקינואה שנותנת לפשטידה את השכבה הפריכה בתחתיתה, עושה פלאים בטעמה.
רכיבים למלית ואפיית הקיש:
אופן הכנת התחתית קינואה:
-
חממו את התנור ל-190 מעלות.
-
הרתיחו בסיר את הקינואה עם המים, הנמיכו את עוצמת הלהבה לאחר הרתיחה, כסו את הסיר ובשלו למשך כ-15 דקות.
-
הניחו את הקינואה בצד ותנו לה להתקרר במשך 5 דקות.
-
ערבבו את הביצה וקמצוץ המלח והפלפל השחור לתוך הקינואה, מזגו אותה לתוך תבנית אפייה עגולה ששומנה קלות, והצמידו את התערובת גם לדפנות התבנית בעובי אחיד. אפו את הקינואה בתנור למשך 10 דקות.
-
לאחר הוצאת הקינואה מהתנור, הגבירו את עוצמת החום בתנור ל-220 מעלות.
מקור תמונה:
fromachefskitchen
אופן הכנת המלית ואפיית הקיש:
-
ערבבו את הבטטה, הבצל, הכרישה, הטימין ושמן הזית ומזגו אותם לתבנית שכוסתה בנייר אפייה.
-
אפו את הירקות עם שמן הזית למשך 15 דקות או עד שהם הופכים לרכים. הקפידו להפוך את הירקות בתבנית במחצית זמן האפייה.
-
לאחר הוצאת הירקות, הנמיכו את עוצמת החום בתנור ל-190 מעלות.
-
ערבבו בקערה את הירקות הצלויים עם הביצים, החלב, גבינת העיזים, המלח והפלפל השחור.
-
מזגו את התערובת על התחתית האפויה של הקינואה והחזירו לתנור לאפייה של בין 30-40 דקות.
-
הוציאו את הפשטידה מהתנור בגמר האפייה ותנו לה להתקרר מעט לפני ההגשה.