חיטת הפריקה הירוקה מלאה בנוגדי חמצון שעוזרים לשמור על בריאות הגוף, וכאשר מצוותים אותה לכרוב העל קייל, מקבלים מרק נפלא שהוא כמו תרופה. האינדקס הגליקמי של הדגן הנפלא הזה הוא נמוך, ועל כן הוא מומלץ מאוד לחולי סוכרת. התוספת של חומץ התפוחים למרק מעניקה לו חמיצות עדינה ונהדרת וגם רכיב שמנקה רעלים מהגוף ועוזר לשמור על משקל תקין.
אופן הכנת המרק:
-
מזגו 4 כוסות ממרק הפטריות אל סיר בינוני והוסיפו את הפריקה. הביאו את התערובת לרתיחה על להבה בינונית, כסו את הסיר, הנמיכו את הלהבה לנמוכה וכסו שוב למשך 30 דקות.
-
הסירו את הסיר מהאש והניחו למרק להתבשל מעצמו למשך 15 דקות נוספות.
-
צקו 1 כוס מהמרק הסמיך למעבד מזון יחד עם מרק הפטריות שנותר. רסקו עד שהתערובת חלקה והחזירו אותה לסיר המרק. הוסיפו 2 כפות מחית תמרים.
מקור תמונה:
Aaron Thul
-
החזירו את הסיר ללהבה נמוכה והוסיפו נוזלים אם המרק סמיך מדי.
-
חממו כף של שמן זית במחבת, הוסיפו את השום וערבבו במשך 30 שניות. הוסיפו למחבת את כרוב הקייל וקורט מלח, ערבבו עד שהכרוב מתרכך, העבירו את התערובת לצלחת וכסו כדי לשמור עליה חמה.
-
החזירו את המחבת לאש, חממו עליה את 2 כפות שמן הזית שנותרו וטגנו עליה את הבצל במשך כ-2 דקות.
-
הוסיפו למחבת את הפטריות יחד עם קורט מלח ופלפל וערבבו היטב. הוסיפו חומץ תפוחים ובשלו את הפטריות במשך 3-4 דקות או עד שהן רכות מאוד.
-
חלקו את המרק הסמיך לקערות והוסיפו לכל אחת מהן מתערובות הפטריות והקייל. עטרו בזרעי צ'יה/פשתן ובפרוסות צנונית והגישו חם.