לא רק שמדובר בגרסה אפויה ומנצחת לאחד המאכלים המטוגנים האהובים ביותר, הצ'יפס, אלא שהמנה הזו עשויה כולה מבטטה נימוחה ומתקתקה ומצופה בתיבול עשיר ומקורי אשר ילהיב את בלוטות הטעם שלכם.
אופן הכנת צ'יפס בטטה:
-
חממו את התנור ל-200 מעלות.
-
חתכו את הבטטה לפרוסות ומהן חתכו רצועות דקות וארוכות.
-
הניחו את מקלות הבטטה על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה וזלפו מעל את שמן הזית.
-
בקערה בינונית, הקציפו את חלבון הביצה עד שייווצר קצף יציב ואוורירי. הוסיפו את אבקת הקארי, הכמון, הכורכום והצ'ילי והקציפו שוב. צקו את תערובת הביצה על מקלות הבטטה וערבבו אותם בעדינות.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו למשך כ-40 דקות, עד שמקלות הבטטה ישחימו ויהיו פריכים.
-
הגישו עם המטבל האהוב עליכם.
מקור: שירלי ס.